ananaskers :oogst valt tegen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 16/08/2010 - 12:08
ber10

ananaskers :oogst valt tegen

Alhoewel er wel veel aan zitten zijn de vruchtjes van de ananaskers nogal klein ( zo groot als een kleine knikker),groen-geel en vaak open gebarsten. Het resultaat valt mij een beetje tegen ! Ik had eigenlijk gehoopt er jam van te kunnen maken maar daarvoor zijn ze te klein en de smaak valt,eerlijk gezegd, ook wat tegen.

Ik denk er zelfs over om volgend jaar een ander soort te proberen, zoals de paarse variant..
Welke variant leent zich het beste voor jam en geeft wat grotere en lekkere vruchten ?

wo, 18/08/2010 - 11:27
depauws

Ik ken geen paarse variant van de ananaskers.
Er is wel een andere variant die misschien groter wordt, zie daarom op de blog van Daantje : http://blog.seniorennet.be/fruit/ en zoek op Physalisinfo-icon of ananaskers.
Ik ken wel een paarse tomatillo, ook een eetbare nachtschadige (Solenacea) die groeit ook in een omhulseltje. Het lijkt meer op een tomaat.
Groeten
Silvain

wo, 18/08/2010 - 13:34
peterplant

De ananaskers of kaapse kruisbes geeft besjes die zo groot zijn als een knikker. De smaak is inderdaad apart, niet heel lekker, maar ook niet vies.
Ze bevatten erg veel vitamine A. De vruchten worden meer voor garnering gebruikt dan om er jam van te maken.Ik heb ze zelf ook verbouwd en nog jaarlijks komen er zaailingen onder de tafel in mijn koude kas omhoog.
Gebarsten vruchten heb ik niet gehad, maar dat zou heel goed te maken kunnen hebben met een verstoorde waterhuishouding, dus dat de planten wel eens te droog of te nat staan. Ziekten ken ik niet in deze plant.

Onderwerp gesloten