Hello De kaki moet je zo laat mogelijk plukken, maar niet laten bevriezen natuurlijk, als de bladeren weg zijn mogen de vruchten geplukt worden. Die kaki is nu geel en erg wrang bij het eten, absoluut oneetbaar. Maar je laat de vrucht narijpen tot die zacht en dieprood is geworden, dus eerst nog voorbij de oranje fase. Ik laat enkele vruchten versneld narijpen in een plastic zak tezamen met enkele appels. Als de kaki rijp is dan is er te weinig zuur-heid naar mijn idee, ik eet die met enkele druppels citroen.
Bedankt voor jullie reacties. Ik de kaki's inmiddels kunnen plukken want ze werden helemaal zacht. Helaas viel de smaak een beetje tegen, ze waren niet zo zoet als gehoopt.
Na het plukken van de kaki's, de vruchten laten liggen tot ze volledig mals zijn. Als je ze te vroeg opeet dan bevatten sommige rassen veel looizuur. Met de voorspelde vorst vanaf het weekend dat komt, lijkt het me best om de kaki's nu te plukken en binnen te laten narijpen.
Normaal gesproken eind september-oktober.
Hello
De kaki moet je zo laat mogelijk plukken, maar niet laten bevriezen natuurlijk, als de bladeren weg zijn mogen de vruchten geplukt worden.
Die kaki is nu geel en erg wrang bij het eten, absoluut oneetbaar.
Maar je laat de vrucht narijpen tot die zacht en dieprood is geworden, dus eerst nog voorbij de oranje fase.
Ik laat enkele vruchten versneld narijpen in een plastic zak tezamen met enkele appels.
Als de kaki rijp is dan is er te weinig zuur-heid naar mijn idee, ik eet die met enkele druppels citroen.
groeten
Silvain
Bedankt voor jullie reacties. Ik de kaki's inmiddels kunnen plukken want ze werden helemaal zacht. Helaas viel de smaak een beetje tegen, ze waren niet zo zoet als gehoopt.
Na het plukken van de kaki's, de vruchten laten liggen tot ze volledig mals zijn. Als je ze te vroeg opeet dan bevatten sommige rassen veel looizuur.
Met de voorspelde vorst vanaf het weekend dat komt, lijkt het me best om de kaki's nu te plukken en binnen te laten narijpen.
Guy