Bestaan er spar / dennenboompjes voor binnenshuis?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/10/2006 - 20:34
johnsmith

Bestaan er spar / dennenboompjes voor binnenshuis?

Ik wil een rotstuintje binnen in mijn huiskamer aanleggen.
Drie bakken, waarvan 1 met vetplanten, 1 met catussen (cacti?) en eventueel eentje met 1 of meerdere spar / denneboompjes / struiken.

En dan zoek ik een soort die er een beetje ''ruig en wild'' uit gaat zien. Want het enige boompe wat ik tot nu toe tegenkwam ziet er nogal lief uit (helemaal lichtgroen inclusief de takken).
Dus ik zoek er een met grijze of bruine takken (houtkleurig?).

Bestaat er zoiets dat een droog klimaat als mijn huiskamer zal overleven?
Ik heb keuze uit een plek in felle zon, afwisselend zonnig of zonder directe zon.

Bedankt voor uw tips!

John

vr, 27/10/2006 - 20:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Al eens gedacht om te gaan zoeken bij bonzaï, dat zijn meestal ook stekjes van dennebomen en sparrebomen die dan begeleid worden.

vr, 27/10/2006 - 21:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor in de felle zon zijn de vetplanten en cacti wel geschikt. Of een conifeer de droge kamerlucht overleefd is tw ijfelachtig. Er zijn er weinig die dat verdragen. Mogelijk alleen komt een Araucariainfo-icon exelsa in aanmerking. Daar zijn soms mooie grillige vormen van te koop.

vr, 27/10/2006 - 22:20
johnsmith

@Greenconnection: Na wat Googlen zie ik dat die ene die ik zelf al noemde precies deze is die jij ook noemt. Dus dat advies vh tuincentrum komt overeen.
Maar ik zag op Google dat er ook mooie grillige soorten van zijn (zoals jij al zei).

vr, 27/10/2006 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een adres weet ik zo niet, maar deze kamerden valt onder de kamerplanten; hij is niet winterhard. Mooi vertakte exemplaren zijn zeldzaam, maar zo tegen de kerst wil je nog wel eens wat tegenkomen op de diverse tuincentra. Het zijn meestal teruggeknipte exemplaren, die weer uitgelopen zijn en daardoor juist dat grillige effect hebben bereikt.

Onderwerp gesloten