Grote kamerplant met ronde bladeren

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/03/2007 - 21:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Grote kamerplant met ronde bladeren

Hallo,

Ik ben op zoek naar de namen van grote kamerplanten met ronde bladeren. Deze komen in een ruimte waar Feng Shui wordt toegepast.
Wie heeft tips voor mij.
Ik heb de volgende duitse benaming doorgekregen: geldthaler of geldtahler maar kan hier op internet niets over vinden. Moet wel een plant zijn met ronde bladeren.
Alle informatie is welkom.
Bedankt.

za, 31/03/2007 - 11:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo vonnie,

misschien is een licuala grandis iets .het is een palmsoort. je hebt ze in alle maten en heeheeft grote ronde bladeren mooie steilvolle plant
succes
gummie

za, 31/03/2007 - 11:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn niet zo veel planten met echt ronde bladeren. Wel ronde bladeren hebben: Cyclameninfo-icon, sommige Primulainfo-icon, Saintpaulia, en Pelargoniuminfo-icon, maar dat zijn meest kleine planten. Van de bladplanten zijn er veelal langwerpige bladeren, of bladeren uitlopend in een puntvorm.
De enige mij bekende plant met vrijwel ronde bladeren is de Cocoloba uvifera, de zeedruif. Deze plant wordt helaas weinig aangeboden.

vr, 13/04/2007 - 22:24
ficuselastica

Een grote plant met echt ronde bladeren ken ik niet. Maar misschien kan ik je de Ficusinfo-icon elastica aanbevelen (de rubberplant). Deze heeft ovaalronde bladeren. Er zijn verschillende variaties verkrijgbaar!

Veel succes

Onderwerp gesloten