ongedierte op chinese roos

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/07/2005 - 19:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

ongedierte op chinese roos

Hallo,

Op mijn chinese roos zitten een soort spinnetjes die als ik ze laat gaan een soort van spinnewebbetjes op de toppen maken. Is dit Bladluis of een ander soort ongedierte? Als ik ze sproei met een biologische spray gaan ze wel weg maar na verloop van tijd komen ze weer terug en verliest de plant in no time enorm veel bladeren. Weet iemand hier een goede oplossing voor?

zo, 17/07/2005 - 00:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

u heeft te ,volgens mij, te maken met spint. Dit is een ongedierte dat snel terugkomt, maak maar de welbekende oplossing van groene zeep {van 1deel spiritus 2 delen groene zeep en 2 delen water} en bespuit daarmee de plant. Maak bij het spuiten een draaiende beweging (maak een acht vorm) zodat ook de onderkant en bladoksels bespoten worden. Doe dit drie keer met steeds een week er tussen.Zet hem ook maar buiten neer, en na drie weken verpotten.

zo, 17/07/2005 - 01:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met dit middel wordt geen spint bestreden.
Je kan een middel tegen spint gaan halen in de winkel.

ma, 18/07/2005 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Haan, je hebt gelijk. Spint is vaak erg moeilijk te bestrijden en dit moet je meermalen doen. Op deze site doet spiritus met zeep wonderen maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.
Koop een goed middel tegen spint van een bepaald goed merk dan heb je zeker goede resultaten. Ik raad dit ook meestal aan binnen onze vereniging.

Onderwerp gesloten