Gaas tegen coniferenhaag

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/05/2006 - 13:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gaas tegen coniferenhaag

Hallo!

Ik heb enorm veel last van katten (ik hoef zelf geen katten te nemen, ik krijg tientallen anderen van buurtgenoten op bezoek) wil ik de tuin hermetisch gaan afsluiten voor katten. Ze krabben bomen dood, eten vissen uit de vijver, schijten en pissen de tuin onder, etc.

Maar om de gehele tuin heb ik een coniferen haag. En aangezien je, naar mijn weten, bruine vlekken krijgt als je iets tegen een coniferen haag zet, zit ik ben de volgende vraag: kan ik gaas dicht tegen de coniferen aanzetten? Of heeft dit nadelige gevolgen voor de haag?

Hopelijk kan iemand mijn vraag beantwoorden. Ik sta ook open voor andere tips om mijn tuin katvrij te houden. Ik ben echt ten einde raad.

Mvg,

Brandgans

ma, 08/05/2006 - 19:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Open gaas heeft geen invloed op de coniferen; alleen als er een dichte schutting voor zou komen, zou dat afsterven door lichtgebrek geven. Succes!

ma, 08/05/2006 - 20:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben onze coniferen ook afgegaasd ivm met onze hond. Er gebeurt niets met de coniferen het is alleen lastig met het knippen ervan, voor je het weet zit je met je electrische heggeschaar in het gaas vast.

wo, 10/05/2006 - 00:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben om onze hele tuin gaas gedaan vanwege onze katten. Wij willen juist niet dat ze overlast aan buren e.d. geven. Dit is nu bijna 3 jaar geleden. Op sommige plaatsen zie je het gaas dat groen is niet eens meer en op sommige plaatsen nog wel. Onze buurman kortwiekt 1x per jaar de coniferen voor ons en ze groeien goed door. Ik zou als ik jouw was wel van dat langwerpige gaas nemen dan kunnen de vogels er nog door. En aan de onderkant vastzetten met tentharingen. Als je dan het gaas aan de bovenkant naar binnen buigt dus als een soort dakje kan ik je verzekeren dat ze daar niet doorheen kunnen. Door het gewicht van de kat komt het gaas naar beneden. Wij hebben 2 lagen boven elkaar aangebracht. Gaas was geloof ik 1.20 hoog of zoiets en dit met ijzerdraad aan elkaar gezet. De kat kan wel in de tuin maar er niet meer uit. Dat doen ze 1x en daarna wisten de buurkatten dat ze niet meer bij ons in de tuin moesten zijn. En het snoeien gewoon even opletten.
succes

wo, 10/05/2006 - 19:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor het advies, allen!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag