groene beukhaag

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/05/2006 - 14:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

groene beukhaag

In het najaar van 2003 werd er bij ons een groene beukhaag aangeplant. De plantjes waren toen 40 cm hoog. In de zomer van 2004 waren ongeveer 30 planten dood. In het najaar werden terug nieuwe planten aangeplant. Helaas sneuvelden er in de zomer van 2005 weer een 20 tal planten. Er waren er van die nieuw aangeplante bij maar ook oudere planten waren toen dood. Eind vorige jaar werden dan al die planten vervangen. Dit jaar moeten we terug vaststellen dat er weer planten gestorven zijn waarvan planten die er reeds van in het begin stonden.
Tijdens het aanplanten heb ik de raadgevingen van verschillende tuinkenners gevolgd, voldoende gemest en geklalkt.
Onze vraag is dan ook wat we nog meer kunnen doen?

do, 04/05/2006 - 21:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een aantal suggesties:

-- Goed plantmateriaal kopen. Hadden de jonge beuken een goed wortelgestel? Waren de planten pas gerooid of was dat weken geleden?

-- Gebruik bij het planten Hagen-AZ van Ecostyle. In dit spul zitten micro-organismen die er voor zorgen dat de planten beter aanslaan.

-- Op tijd water geven in droge periodes, vooral in het eerste jaar na het planten. (Let op: teveel water is ook niet goed)

-- De beuken niet te diep of te ondiep planten: maar ietsjes dieper dan ze op een kwekerij gestaan hebben.

Gegroet, de tuinprins

di, 10/10/2006 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Let er bij het planten op dat de wortels niet uitdrogen door ze bijv.te lang buiten de grond te houden. Desnoods een beeteinkuilen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag