draadalgen

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/10/2003 - 11:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

draadalgen

Kan iemand mij een middel geven om draadalgen uit de vijver te houden ? En hoe komen ze er eigenlijk in ? Wat zou de oorzaak kunnen zijn. Er zitten enkel een 20-tal koi in de víjver (30 kub. meter) en geen andere vissen. Is er een middel dat kan gebruikt worden en dat onschadelijk is voor de koi ? De algen eruittrekken helpt maar matig. Ze groeien bijna met het uur.

do, 23/10/2003 - 18:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

gewoon wat minder voeren en je vijver is net aangelegd of niet duurt een paar jaar dan is het over

ma, 02/02/2004 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Draadalgen gorein in het meeste geval als het water te zacht is dus ik zou eerst je watertesten en kijjken hoehard je water is.
Verder zijn er diverse middelen om de draadalg uit je vijver te vermijden zowel met bestrijdingsmiddelen als met elektrische apparatuur.

za, 07/02/2004 - 21:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

koop een I-Tronic van Velda en u bent er zeker weten vanaf...dit werkt perfect...!

vr, 05/03/2004 - 02:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad de I-tronic werkt perfect tegen draadalg. Maar hoe zit het dan met de verhalen dat dit apparaat slecht is voor de vissen? Er komt tenslotte een "zwaar" metaal (koper) in je vijver. Hoe reageerd koper en zouten of samen met andere chemische stoffen? Wie kan mij meer vertellen over de gevolgen van de I-tonic? Het zou zonde zijn als de 20 koi over 2 jaar i_tronic gebruik niet meer leven.

di, 23/03/2004 - 19:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
HET perfecte middel tegen draadalgen is een paar albino graskarpers kopen.
Het zijn prachtige vissen en ze eten al uw draadalgen op.
Na een tijdje hebben ze het zelfs de koi's geleerd om de draadalgen van de stenen en oevers te plukken

vr, 26/03/2004 - 22:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

gebruik in geen geval de i tronic van velda na het gebruik van dit apparaat gedurende 1 week leven er bij ons nog slechts 4 van de 15 koi's

do, 25/08/2005 - 01:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Leg een staafje koper op de bodem van ongeveer 30 cm. Dit werkt het beste tegen alg. En alle verhalen dat dit slecht is onzin. Ons drinkwater stroomt toch ook koper. Succes

do, 09/02/2006 - 21:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik sta op het punt om een I-tronic aan te schaffen. Als je, je goed laat voorlichten door de Vijverspecialist zal hij je vertellen dat De I-tronic perfect werkt....in de GEWOONE vijver. In de KOI-vijver wordt vaak zout gebruikt om de vissen sterker te maken tegen ziektes, maar die combinatie (zout - koper) zorgt ervoor dat er een chemische reactie plaats vindt, en dan kan je zeer waarschijnlijk je vissen afschrijven.
Voor de Koi vijver zou ik een bijzonder goede filter adviseren,niet te veel voeren en de alg met een stokje eruit draaien en/of strobinol gebruiken.
De strobinol zijn 100% natuurlijke korrels die er voor zorgen dat er een bacteriën kolonie ontstaat, die alle voedings stoffen uit het water haalt waardoor zweef/draagalg minder kans krijgt.
Het beste is om deze korrels in een zak (meegeleverd) onder een waterval te leggen (of iets waardoor er een goede doorstroming ontstaat in de zak).

Onderwerp gesloten