Een bedankje voor allemaal

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 21/06/2006 - 02:04
cmeulenbroek

Een bedankje voor allemaal

Toen ik op zoek was naar een naam van een plant ben ik op deze site tercht gekomen ik moet zeggen dat ik er heel blij mee ben en heb mij dan ook meteen aangemeld want ik ben al meer over vijvers te weten gekomen dan al de tuincentra's mij vertellen en mij allerlei middeltjes proberen aan te smeren om van de alg af te komen ook na aanschaf van een goede filter met uv lamp (van 7watt ik heb een vijver van ongever 5000 liter) die helderheidgarantie geeft ja daaag echt niet ook ik heb in het voorjaar last van zweefalg door deze site weet ik nu dat ik niets moet doen en gewoon even geduld moet hebben voor ik weer helder water heb en sjuul geeft zeer goed advies vind ik, mijn waterwaardes zijn gelukkig over het algemeen goed behalve na de winter dan hoef ik alleen de gh waarde maar te verhogen

wo, 21/06/2006 - 09:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Cmeulenbroek,

Inderdaad dat aansmeren tis toch wat, maar als jouw vijver 5000 liter water bevat heb je niets aan een UV lamp van 7 watt die redt dat niet het vermogen is te weinig.

Wat jij moet hebben en zit je op het kantje is 15 watt, Philips heeft er van 18 watt en dat is de Philips PL-lamp UVC-filter en kost 125 euro.

Betreft de Gh waarden hoef je in de winter niets te doen en dat is normaal, de planten gaan ook over in winterstop en zal de Gh ook veranderen.
Gh is periodiek zoals alle waterwaarden en moet voor het groei seizoen op pijl worden gebracht, maar ook tijdens het seizoen kan de Gh dalen omdat de planten mineralen onttrekken aan het water om te kunnen groeien.

Alles verandert in de winter de Kh en Ph ook.

Ik heb nog nooit in de winter water verbeteraars toegediend, kan ook niet want die werken niet bij lage temperaturen.
In de winter wordt ook geen water ververst dit verstoort de vissen.

Daarom is het altijd zeer belangrijk dat men in het voorjaar wanneer de temperatuur hoger wordt de vijver moet gaan enten, dan zijn de vissen ook het kwetsbaarst.

groet

wo, 21/06/2006 - 20:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu heb ik nog een vraagje mijn uv lamp zit in de filter maar heb je ook losse lampen van 18 watt en kan dat dan geen kwaad voor de filter als ik er een hogere uv lamp in zet ik heb trouwens een filter 4500 uvc van hozelock

wo, 21/06/2006 - 20:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee dat kan geen kwaad.

Er zullen wel vervangingslampen verkrijgbaar zijn, maar weet ik niet of de fabrikant deze voert.
Hoe hoger het vermogen, hoe groter de lampen worden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag