groen water

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 28/08/2009 - 15:26
toontje

groen water

Ik heb een vijver van 650 liter. Had er altijd een kleine waterval bij en vijver was altijd heel helder. Nu heb ik 2 jaar geleden een filterbak gekocht, gewoon een kleine zonder lamp of zo, en ging goed. Vorig jaar echter werd de bak al groen. Eerst maar eens gelaten zoals die was.
Nu heb ik dit jaar de waterval eraf gehaald en vijver schoongemaakt.
Maar weer werd hij groen. Water laten testen en gh waarde was te laag. Dus maar spul ervoor gekocht. Later weer ander spul gekocht om water helder te krijgen. Maar wat ik er ook aan doe krijg hem niet helder. Nu had ik gedacht zal het misschien aan die filterbak liggen, omdat hij voor die tijd ook altijd helder was, en ik heb nog steeds dezelfde pompen erin.
Nu heb ik al wel de pomp uitgezet waar de filterbak aan zit, om te kijken of het aan de bak ligt, maar is wel iets helderder maar niet zoals ik het graag wil. En bij al verschillende tuincentra geweest, maar de een geeft dit antwoord en bij de ander hoor je weer iets anders. Dus vandaar dat ik het hier maar eens probeer.
Wie kan me antwoord hierop geven, ik weet het niet meer.

vr, 28/08/2009 - 20:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

een oplossing heb ik niet maar misschien ligt het aan de uitzonderlijke warme themperaturen.
mijn zuurstof-planten-vissen vijver 11.000L zonder filter was altijd glashelder maar dit jaar is het ook erwtensoep.
de zwembadranden zijn ook niet bij te houden dit jaar, ondanks het filteren om de 2 dagen groen.
de vissen voelen zich goed in de vijver en ik laat dus alles maar met rust in de hoop dat het volgend jaar vanzelf zal opgelost zijn.

vr, 11/09/2009 - 22:35
bertkoster1

de beste manier om je vijver helder te krijgen en te houden is een planten filter maken,alle drankjes en poeders uit de winkel zijn maar van korte duur
Ik heb sinds 2 jaar een planten filter ,2 jaar een kraakheldere vijver en is ook nog eens de goedkoopste oplossing

Onderwerp gesloten