katten en vijvers... geen goede combi

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/06/2004 - 23:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

katten en vijvers... geen goede combi

hallo,
hoe houdt je katten uit de buurt van de vijver en de daarbijbehorende vissen...? Al een paar keer een vis kwijtgeraakt door deze beesten.
Alle tips zijn welkom!

ma, 14/06/2004 - 23:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Katten en vissen, in vele tekenfilms zijn het al grote vijanden van elkaar en daar doe je niets aan. Dat is nu eenmaal de natuur.
Wij hebben het als volgt opgelost: geen grote vissen, maar een klein soort. We hebben 2 jaar geleden 10 Elritsen gekocht en het zijn er nu zo`n 200! (alle kleintjes meegerekend) Ze vermeerderen zich heel snel en zwemmen in grote scholen. Echt de moeite waard. Onze 2 katten kijken nooit meer om naar de vissen.

di, 15/06/2004 - 18:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het kan helpen om potten met planten langs de vijver te zetten, zodat de poes er niet bij kan. Je kan ook een paar fonteintjes laten spuiten aan de zijkanten van de vijver, daar blijven de meeste poezen ook bij weg. Sommige mensen spannen een net over de vijver (ook tegen eruit springende vissen), maar dat staat niet zo gezellig.

do, 01/07/2004 - 22:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Of je zet gewoon een paar goudwindes bij je vissen.
Deze zijn namelijk vrij bang en schieten snel naar t diepe.
Als gevolg dat de rest van de vissen pijlsnel volgt.
Als of het een soort allarm is.

vr, 02/07/2004 - 13:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vijvereigenaren met katten hebben geen last. Die katten gaan er gewoon aan wennen en kijken ernaar. Vreemde katten zoeken naar eten. Daarom is de suggesties om dat tegen te gaan hierboven vermeld, allemaal oplossingen die juist zijn.
Geloof me, reigers en aalscholvers zijn veel vervelender. Dan stuur ik mijn katten naar buiten!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag