Kunnen vuurgarnalen in de vijver?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/07/2012 - 15:59
Kastanje

Kunnen vuurgarnalen in de vijver?

Ik heb op internet gelezen dat vuurgarnalen in de vijver kunnen en dat ze ook redelijk winterhard zijn. Ik vroeg me af of dat ook echt waar is en of ik die ook in mijn vijver zal doen. als die niet winterhard zijn weet iemand dan nog een leuke garnalen of kreeften soort die winterhard en vis vriendelijk is.

za, 21/07/2012 - 22:13
Kastanje

Citroengarnalen zijn ook winterhard heb ik gelezen maar wat gebeurt er als ik vuur en citroengarnalen bij elkaar in een vijver doe?

za, 21/07/2012 - 23:28
Marion_N

Of je ze succesvol in een vijver kunt houden weet ik niet zeker. Wat ik er van begrijp is dat ze wel buiten kunnen, maar dat je ervoor moet zorgen dat het water niet onder de 5C komt in de winter en in de zomer niet te warm wordt (groter dan 28C ?). Wel wordt het door een aantal mensen gedaan. De kleur zou mooier zijn in de vijer.

Als je citroengarnalen en vuurgarnalen in de vijver zet, heb je grote kans dat deze gaan kruisen en dat je daardoor een minder sterk nageslacht krijgt (en dat ze niet meer mooi van kleur zijn). Zoek maar eens naar kruisingsschema's voor garnalen op het net.

Groet,
Marion_N

za, 21/07/2012 - 23:35
Kastanje

Bedankt voor je reactie. er stond wel dat iemand vuurgarnalen in een speciekuip hield maar te laat was met het eruit vissen van de vuurgarnalen. een jaar later ging hij zijn speciekuip opschonen en hij vond vele mooie rode garnalen die de winter zonder verwarming hadden overleefd. Die teparatuur is dus wel onder vijf graden geweest. maar hoe kan dat dan?

za, 21/07/2012 - 23:44
Marion_N

Als dat het geval is dan geef je op je eigen vraag al antwoord lijkt mij. Dan zijn ze dus blijkbaar wel winterhard.

Groet,
Marion_N

Onderwerp gesloten