reiger aan het werk???

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/09/2006 - 10:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

reiger aan het werk???

Wij hebben een volwassen gele goudwinde van 5 jaar oud. Tot enkele weken geleden zwom hij heel actief rond en nam hij gretig voeding binnnen. Dan is hij kalmer geworden en komt niet meer achter het eten aan.
Gisteren hebben we een grote vlek met een punt ontdekt bovenaan achter zijn kop. Het is alsof hij een "pik" gekregen heeft...? Of is het een ziekte?
Iemand ervaring?
Dank voor info.

ma, 11/09/2006 - 13:32
Sjuul

Het is van hieruit slecht te beoordelen, maar in 1ste instantie denk ik dat de Reiger de goudwinde toch getoucheerd heeft.

Er is een wond ontstaan en lijdt tot infektie's, waaraan niet meteen aan een ziekte gedacht hoeft te worden.
Taak is om de goudwinde in quarantaine te zetten en de wond te behandelen.

In het algemeen zijn goudwinde sterke vissen, maar kunnen slecht tegen medicatie.
Je kunt hem een zout kuur geven van 0,3 % wil zeggen per liter water 0,3 gram zout op 10 liter water is dit 3 gram zout.
Los het zout op in vijverwater, als het is opgelost laat je de winde hier een half uur in vertoeven.
Na het half uur ververs je de helft van het water met vijverwater.
Bekijk hoe ernstig de wond is en behandel deze met een clean en seal produkt bactoplus en laat hem gedurende vijf dagen in quarantaine, nadien kun je de behandeling opnieuw toepassen totdat er herstel/genezing is van de wond.
Gebruik uitsluitend vijver water en ga de temperatuur niet plots verhogen want ook daar kan een goudwinde niet tegen, geen enkele vis trouwens, want dan krijgen ze te maken met een temperatuur schock en zullen ze snel wijlen zijn.

groet,

Sjuul

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag