Vijver loopt leeg, nu ook zonder pomp??

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/08/2012 - 12:04
Milamber

Vijver loopt leeg, nu ook zonder pomp??

Wij hebben van de vorige bewoner de vijver met pomp overgenomen, nu een jaar geleden.

De afgelopen tijd liep de vijver vaak leeg, wat leek te komen doordat de filters van de pomp steeds te vuil werden, waardoor het water er niet meer doorheen kon, en de pomp overstroomde. Toen hebben we regelmatig de filters schoongemaakt, en ook het vijverwater laten testen. De PH-waarde bleek te laag, dus dit hebben we aan het water toegevoegd. Volgens de verkoper zou het daarna snel minder moeten worden. Nu zijn we op vakantie geweest, en hadden we de buren gevraagd om dagelijks de vissen te voeren, en om de pomp uit te zetten, indien de vijver leeg zou lopen. Vlak voor we weg gingen, hadden we de filters nog schoongemaakt. Bij thuiskomst was de vijver behoorlijk leeg (en de buurman had inderdaad de pomp uit gezet), maar de filters waren niet vuil?

Gisteren is mijn vriend bezig geweest met de pomp, en is een van de slangen gescheurd. Dus de pomp uit gezet, en vandaag van plan om een nieuwe slang te kopen, en nog eens te informeren in de winkel. Is vanmorgen de vijver wéér een stuk leger dan gisteren, terwijl de pomp dus niet aan heeft gestaan?

Is dit nu toeval, en hebben we gewoon ook een lek erbij? Of kan er iets meer aan de hand zijn...? En hoe repareer je een lek..?

Specs: Het is een ronde vijver, met een diameter van ongeveer 1,5 meter en ongeveer 1,2 m diep. Er zitten wel behoorlijk wat vissen in. Er zaten 3 goudvissen in, en we hebben er 3 ghostkoi bij gehaald. Daarna hebben onze schoounouders een kleine vijver opgedoekt, waardoor we er nog ongeveer 10 (kleine) goudvissen bij hebben gehad. En we zien wel eens ooit een paar kleine donkere visjes zwemmen. Daarnaast hebben we een waterlelie en nog 2 andere planten.

VOor de duidelijkheid, ik ben zelf echt een leek op het gebied van vijvers (en tuinen), mijn vriend heeft inmiddels wat kennis van de pomp, omdat hij steeds bezig is geweest met het schoonmaken, en de oorzaak van het leeglopen te achterhalen.

Groetjes Milamber

wo, 08/08/2012 - 14:17
Milamber

Edit: Gat gevonden. Er zit een scheur bovenin het plasic, waarschijnlijk omdat hij een aantal dagen leeg was tot onder het plastic, en de zon erop geschenen heeft..

wo, 08/08/2012 - 14:57
RdB

Repareren: koop een goede MS-kit b.v. Bison polymax. Maak het plactic goed schoon. Ruw op met een fijn schuurpapiertje, kit er overheen, afplakken met en stukje folie (PVC of EPDM). Na 24 uur water er weer in.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag