Vijver schoonmaken

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 28/09/2006 - 21:48
Annis

Vijver schoonmaken

Na het weghalen van een veel te grote waterlelie is er veel vuil op de stenen blijven liggen. Als je er overheen gaat met een netje stuift het vuil als een stofwolk op. Met een handmatige waterzuiger haal je er wel wat uit maar niet alles. Is hier een andere oplossing voor dan behalve je hele vijver leeglaten en schoonmaken.
Ann

do, 28/09/2006 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat probleem heb ik ook wel eens. Zoals je gemerkt hebt is dit vuil extreem ligt. Door de activiteit van vissen, amphibien en/of insecten zal dit telkenmale opdwarrelen en zet zich uiteindelijk weer af in de diepte van de vijver. Niets aan doen dus maar gewoon een weekje wachten, vooral niet zelf gaan proberen weg te halen, want dan "stuift" alles alleen maar opnieuw onder.

Ruud

vr, 29/09/2006 - 00:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Ann.

Bij erkende vishandelaren zijn speciaale stofzuigers te koop en te huur voor een bepaald bedrag.
Je zou e.v.t kunnen kijken of dit werkt.

Niet te lang mee wachten wand de winter staat voor de deur, en dan MOET je vijver winter klaar zijn.

Succes!

vr, 29/09/2006 - 08:37
Sjuul

Precies en meteen kijken of er niet te veel slib op de bodem ligt, dit ook meteen aanpakken.

Plant de lelie in substraat dan heb je al weer een probleem minder.

groet,

Sjuul

vr, 29/09/2006 - 18:11
Annis

Iedereen bedankt voor de tips. Hebben de vijver vandaag toch maar leeg gehaald zat veel slib op de bodem. Er lag ook veel kiezel in de diepte ,zo weer wat plaats gemaakt voor de vissen om te overwinteren. De waterlelie hebben we eruit gelaten want er staat er nog een in. De waterlelies zijn in het begin met subtraat op gepot in het vijvermandje.
Ann

vr, 29/09/2006 - 20:18
PvdM

Hallo Annis,

Ik ben zelf met een nieuwe vijver bezig. Ik had het folie in de vijver gelegd en de vijver gevuld met leidingwater. (Tja, waar anders mee!) om de grond te laten inklinken.
Op nieuw vijver rubber zitten allemaal schilfertjes (talk poeder).
En ik dacht wat er uit is is er uit

Om het water in beweging te houden had ik een pomp in de vijver gelegdn. Al de schilfertjes gingen door het water dwarrelen. Ik heb toen een filterzak van 100 micron voor de pompslang (UIT-kant) gehangen. Steeds regematig met een paddle van een rubberboot het water en vuil opwoelen.
Na een week was deze zak gewoon bruin en het water een heel stuk schoner. Misschien dat deze truc ook werkt met deze stofwolken.

Van de zomer hadden we een zwembad met filter gekocht. In deze filter zit een cartridge in een die haalt er een partij vuil uit, dat wil je niet weten.

Misschien een idee om zo'n zwembadpompje met filter te kunnen kopen (Speelgoedwinkel) alleen voor dit doel. Zie afbeelding

Groeten,
Peter

Vijver schoonmaken
Onderwerp gesloten