Vijverrand van hout

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/03/2005 - 10:05
skippie

Vijverrand van hout

Hoi,
Over een paar maanden van plan houtenterrassen van bankirai aan te leggen met daartusen een vijver. De rand van de vijver wil ik van de zelfde bankirai planken. En ook zo dat de planken mooi even hoog liggen dan die van het terras.
Begrijp dat door paaltjes in de grond en planken er tegen en vervolgens daar de folie overheen een goede rand verkregen wordt. En Volgens daar bovenop de planken door de rand op de paaltjes door de folie schroeven. Echter zit hiertussen dan wel de folie met de plooien.....dus die planken komen dan niet direct op het hout. Heeft iemand tips hoe dit zo strak mogelijk af te werken is ? het houten terras dat er tegen komt wil ik mooi exact op gelijke hoogte als de houten vijverrand.

alvast bedankt.

di, 08/03/2005 - 19:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hai Skippy, dat is echt wel een probleem! Het hangt van het aantal plooien af. Als ik jouw verhaal goed begrijp heb je een ronde vijver waardoor je veel plooien krijgt. De plaatsen waar mijn folie veel plooien had, in de hoeken, daar heb ik de plooien zorgvuldig over elkaar gelegd zodat de dikte minimaal is geworden. Misschien voor jou ook een oplossing!

di, 08/03/2005 - 20:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb al een oplossing. de rand waarover de folie komt die bestaat uit paaltjes in de grond met aan de binnen kant een plank er tegen. ik zet tussen de paaltjes gewoon nog wat paaltjes een halve centimeter van de plank van de binnen rand. tussen die halve centimeter kan dan de folie gefrut worden en de afwerkrand bevestig ik op die tweede serie paaltjes dit ik dus wel netjes gelijk kan maken aan de terrassen.
Het wordt trouwens geen ronde vijver maar een strakke rechthoek.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag