Vissen laten zich heel de dag niet zien

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/05/2011 - 17:45
Craftop

Vissen laten zich heel de dag niet zien

Ik heb sinds anderhalve week 10 goudwindes in mijn vijver gezet(circa 6 kuub). De vijver is een heldere vijver met veel zuurstof planten. Mij werd verteld dat de vissen een aantal dagen aan hun omgeving moesten wennen. En dat ze na een aantal dagen zeer actieve oppervlakte zwemmers zouden zijn. Echter, sinds ik ze erin heb gezet, heb ik ze bijna niet meer gezien. Wanneer ik 's avonds kijk(met een lamp) zie ik ze wel dieper in de vijver zwemmen, maar ook niet eens heel actief. Weet iemand hoe dit kan? En wat ik moet veranderen om ervoor te zorgen dat ze vaker te zien zijn/meer actief worden?

Groeten,

Roy Smits

zo, 22/05/2011 - 22:22
KRISTOFD

Misschien vijanden in de buurt een kat,reiger,aalscholver of probeer ze eens te lokken met wat voer, ze gaan het waarschijnlijk in een schicht komen halen. Een goudwinde is wel eerder een schuwe vis die een langere periode nodig heeft om te wennen aan mensen. ik heb er al jaren zitten en als ik tot bij de vijver kom komen die mooi naar boven.

ma, 23/05/2011 - 00:17
AnnaEmma

In de winter zie ik de goudwindes soms weken niet. Ook als er een reiger in de buurt is geweest zitten ze soms een paar dagen onderin de vijver. Maar meestal zwemmen ze net onder het wateroppervlak door de hele vijver.
Anna

ma, 23/05/2011 - 14:40
birdwatcher

gewoon afwachten ze worden vanzelf minder angstig

di, 24/05/2011 - 16:07
Craftop

Er zitten geen reigers. Ook geen andere bedreigingen en daarom vind ik het zo raar. Ik
moet maar afwachten dan. Als dat het enige is.

do, 26/05/2011 - 13:51
tuintje60

Hier hetzelfde!
Een dag of tien geleden hebben we 8 goudwindes uitgezet in een mooie heldere vijver die er al 2 jaar ligt, zonder andere vissen.
Iemand wist mij te vertellen dat dit verstop-gedrag bij Goudwindes heel normaal is en dat ze na een week of 2 gewoon weer boven komen zwemmen.

Geduld!

Ik zal laten weten wanneer de mijne weer boven komen.

do, 26/05/2011 - 14:30
Craftop

Er zitten bij mij ook geen andere vissen bij. Het zijn nog wel jonge vissen, misschien dat het ook daar aan ligt.
In onze vijver hebben we kratjes staan, hierin staan een aantal planten die niet te diep in het water kunnen staan. (Andere planten staan uiteraard gewoon op de bodem). waarschijnlijk zitten ze vaak in deze kratjes, dat is vertrouwd en veilig. Hopelijk worden ze sneller actief, ik zal het ook laten weten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag