Vissen zwemmen niet meer

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 26/06/2007 - 23:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vissen zwemmen niet meer

Ik heb een bak met met kleine koikarpers erin.
dat ging heel goed. Ik werd vandaag wakker en trof ereen dood aan.

In de eerste instantie bleven ze boven om lucht te happen. Nu heb ik met luchtpompje aangezet en blijven ze beneden. Echte zwemmen ze niet ze blijven op een plaats liggen.

Ik ben zo bang dat ik er weer een kwijt raak.

voordat dit gebeurde had ik wel het water ververst. ik had het leiding water dat ik erin had gezet bewerkt met aqutan en nitrivec van Sera. Het luchtpompje heb ik er trouwens ook nieuw in gedaan. deze had een leuk lampje erbij. Ook heb ik een verhard stuk hout ingezet en een deel van de bodem vervangen.

het verhard stuk hout heb ik eerst goed gewassen en dat geld ook voor het grind dat erin zit.

Ik heb een externe Eheim (proffesional) filter maar ondanks dit zie ik toch veel uitwerpselen op de grond liggen.

Ik heb een filmpje van me vissen gemaak zojuist. wie o wie kan me helpen.

https://tinyurl.com/y5gbn8hy

wo, 27/06/2007 - 02:21
Hannes

Hallo, wat voor soort hout heb je erin gedaan misschien giftig ?

De middelen die je benoemt zijn me niet bekend kan je ook uitleggen waar ze voor dienen?

Zijn je waterwaardes ook verder goed en vooral nitriet en amoniak ?

wo, 27/06/2007 - 09:26
Sjuul

Juist Hannes wat zijn die waarde? antwoord op je vraag cera nitrivec is een produkt dat bacteriën bezit, dit zou het ammoniak en nitriet gehalte beperken of moeten verhinderen.

Aquatan is een waterverbeteraar dat leidingwater meteen geschikt maakt voor de vissen en bestandsdelen zoals metalen en chloor bindt.

Deze produkten worden onder de noemer verkocht, dat wanneer ze gebruikt worden er bijna geen omkijken meer is naar het onderhoud van het aquarium.

Iedere vijver en aquarium heeft onderhoud nodig dat zijn we ééns, maar ik heb mijn bedenkingen over die produkten.
Men is sneller geneigd de fabrikant van het produkt te geloven en vertrouwt daar volledig op en wordt er te weinig naar het aquarium omgekeken. Die produkten blijven tenslotte niet eeuwig werken, totdat het plots misgaat zoals in de vraag stelling.

Ik blijf bij mijn standpunt dat alle produkten ook al zouden ze helpen of hulp bieden, het biologisch evenwicht wordt verstoord van vijver of aquaria.
Beide produkten mag je niet samen gebruiken! anders lossen ze onderling op waardoor er geen werking meer is, en met aquatan moet men opletten bij overdoseren.

Als de nodige aandacht wordt geschonken aan de waterwaarden, en onderhoud wordt gepleegd, heb je deze produkten niet nodig.
Men betaalt liever voor deze produkten, dan dat men betaalt voor een paar test setjes om de waterwaarden te kontroleren.
Of men wacht af totdat er problemen zijn en gaan dan pas waterverversen en produkten toedienen, want de vragensteller weet wat aan de hand is anders werden deze produkten niet toegevoegd aan het water.

waarom stijgt bijvoorbeeld het ammoniak of nitriet gehalte? door te weinig bacteriën die de klus moeten klaren.
Zuurstof gehalte te laag, want als vissen lusteloos boven hangen en naar luchthappen duidt dit op een zuurstoftekort, ofwel een vergiftiging?

Voor mij ligt het probleem vast, er is water ververst, zuurstof toegediend, en produkten toegevoegd die kunnen toveren.

wo, 27/06/2007 - 09:39
anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan je water toch gratis laten testen,dan weet je ook al meer

wo, 27/06/2007 - 14:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie racties. Ik breng een water sample vandaag mee naar een vissenspeciaalzaak.

Ik had geen problemen nadat ik dus mijn bak voor onderhoudt onder handen had genomen. Op advies van de dierenwinkel deze middelen aangeschaft omdat gewoon leiding water niet goed zou zijn voor ze.

Het was een goed bedoelde handeling en niet iets om het maar even snel te doen of te " toveren" zoals "men" het hier noemt. Als ik wist wat er aan de hand was zou ik hier dus nooit mijn post doen.

Ik ben me van geen kwaad bewust afgezien van het feit ik mijn bakje wou onderhouden.

Ik was al naar een dierenzaak geweest maar deze zei eigenlijk om er maar een theelepel zout in te gooien omdat dit neutraliseert. dit heb ik niet gedaan overigens

houtsoort: Het is verhard hout dat bijna als steen is

wo, 27/06/2007 - 19:18
Hannes

Dag sommigen houtsoorten zijn gifitg in je water dus als je het niet weet en je wilt alles uitsluiten dan zou ik het zeker verwijderen.

Los daarvan kan je er uiteraard niets aan doen dat je verkeerd geadviseerd word, deze vind ik trouwens wel heel sterk "leidingwater niet geschikt als basis voor de vijver"

LOL die gaat bij mij in het rijtje top 3 zwakzinnig advies :P

Niet jouw schuld je hebt er alleen wel nu last van en mijn advies is om die zaak links te laten liggen..

do, 28/06/2007 - 09:03
Sjuul

Kattebak ik heb niet gezegd dat jij snel aan het toveren was, ik heb vermeld dat er produkten worden toegevoegd die als het ware en in het algemeen verkocht worden door dierenzaken als zijnde dat ze kunnen toveren.

Zout mag en kun je gerust gebruiken in het water maar dan moet je weten hoeveel zout dat je kan doseren.
Zout helpt bij de osmose werking van de vis.

Derhalve wil ik nog effe reageren dat je het water zoals werd gezegd kunt laten testen, toch zijn hier enkele nadelen aan verbonden.

De tijd die ermee gemoeid is tussen het water monster eruit te halen en de tijd naar de winkel te gaan, s'morgens, smiddags, of voor sluitingstijd. De temperatuur van het water heeft invloed op de waarden.
Dan zal je altijd het nakijken hebben als de winkelier zegt de kh is te laag bij wijze van spreken, terwijl deze misschien wel goed is, als het water meteen getest was en de temperatuur geen invloed had.
Een ander is dat als het water getest wordt je iets verkocht wordt om het water te verbeteren, dat duurder is dan een paar flesjes test vloeistof.
als je 1 á 2 keer per seizoen het water laat testen weet je nog niet waardoor dat de waterwaarden zijn veranderd en moet je weer bij sturen. Of je nu het water laat testen of zelf doet, toch dien je te weten waar de waterwaarden voor staan en betekenen, en waardoor deze beïnvloed kunnen worden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag