wanneer mogen de vissen erin

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/06/2006 - 20:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

wanneer mogen de vissen erin

ik heb pas geleden een aquarium gekocht maar dan moet je nog w8ten met de vissen vanwege het water maar wanneer hebben jullie je vissen eringedaan
de 1 zegt 3 weken en de ander weer een paar dagen dus vandaar deze vraag

vr, 02/06/2006 - 16:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je moet bij het opstarten van een aquarium altijd deze eerst laten rijpen. Dus eerst de planten er in en dan vervolgens, naar mijn mening, 1 a 2 weken later de vissen er in.

Leuke site + forum: https://tinyurl.com/y6bytkpl

za, 03/06/2006 - 19:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Na 3 weken bij mij. Dit had te maken met het stijgend nitriet gehalte en als dit te hoog is sterven de vissen. Gedurende die 3 weken ontwikkelen er bacteriën in het water die deze stof omzetten in een stof die niet schadelijk is voor de vissen. Je kan wel direct vissen zetten als je deze bacteriën toevoegt dmv een vloeistof die je in de aquawinkel kan kopen. Maar ik zou wachten, als je echt planten hebt kunnen je planten ondertussn beginnen wortelen zonder datje vissen eraan trekken of eten.

Waneer je vissen gaat kopen koop er dan niet teveel in één keer want dat belast je water alleen maar meer en hou er rekening mee dat deze nog groter worden. Je kan er nog altijd bijhalen. Als je een tropisch aquarium wil is het goed om te weten dat er vissen bestaan die de algen van je ruiten eten en er zijn er ook die de algen van je grind opeten. Heel gemakkelijk! Verder heb je soorten die bovenaan zwemmen en soorten die in de middelste zone van het water zwemmen. Zie dat je een beetje van elke zwemzone hebt dat geeft het mooiste resultaat. Een goede aquariumwinkel zal je hier zeker kunnen over informeren.
Veel plezier!

za, 10/06/2006 - 13:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kunt ze best eerst in een plastieken of glazen bakje met hetzelfde water van in je eigenlijke bak laten bekomen van de stress van het vervoer en ondertussen kan het water in je grote bak al langzamerhand bacterien vormen voor in de powerfilter in die kleine bak kun je best een kleine schuilplaats aanbrengen maar substraat hoeft niet hoor en na een week of drie kan je je vissen erin laten

ma, 12/06/2006 - 22:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi hoi
ik heb sins maand nu een vijver,me vissen gaan dood nu wat kan zijn is net of ze iet swits achetr laten.ik heb ook zweefalg ik las hier er iets over.
wat moet ik nu doen heb de vissen arpart gezet en ik zie ze bij komen er zijn twee dood gegaan.dacht komt door het warme weer toch
maar dit is me eerste keer dus moet nog veel leren lees wel veel op het net wat ik kan doen enz
wie heeft er een tip
groetjes maaike

di, 13/06/2006 - 10:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is zeer moeilijk te zeggen Angelmaaike om af te gaan op iets wits wat ze achter laten.
Is het ontlasting of zit het op de vis zelf, ze kunnen parasieten ofwel bacteriële infektie hebben, hierdoor produceren ze meer slijmhuid om zich te kunnen weren, maar de slijmhuid wat ze produceren daar gaan ze niet dood aan maar door de bacterie of parasiet.

een andere mogelijheid is dat er te weinig zuurstof in het water zit, en komt dit door het warme weer.
Zuurstof bollen in de vijver leggen of wel een fonteinpomp die water pruttelt.

Water waarden kontroleren of laten kontroleren.

De vissen wat je apart hebt gezet zijn nu aan de betere hand?
Hoeveel vissen heb je in de vijver?
Hoe groot is de vijver aantal liter water?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag