Zuurstof

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/06/2007 - 14:25
**Bianca**

Zuurstof

Misschien een gekke vraag maar ik kan zo snel niet op het internet een antwoord vinden, kan je ook teveel zuurstof in je vijver hebben?

Ik vond namelijk nog in mijn schuur een zuurstofpomp (precies zo 1 als op de afbeelding) en die wil ik wel in mijn vijver plaatsen.

In mijn vijver heb ik wel al meer dan het minimale aan zuurstofplanten staan en voor de rest nog een pomp met een filter.

Groetjes,
Bianca.

Zuurstof
zo, 03/06/2007 - 14:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarom zou je energie verspillen, als je al genoeg zuurstofplanten hebt, die het werk doen? Misschien dat je de pomp bij langdurige hitte kunt inschakelen.

zo, 03/06/2007 - 15:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Bianca.

Hoe groot en diep is je vijver?

Teveel van alles is nooit goed natuurlijk.
Zuurstof breng je in het water als dit ook echt nodig is.
Als je al zuurstofplanten heb en een luchtpompje met een borrelsteen en mogelijk ook een filter die misschien ook nog eens zuurstof in het water breng....(Fontein ?).

Zou ik zeggen: Hou hem als reserve.

Succes!

ma, 04/06/2007 - 12:23
Sjuul

Zolang u niet weet hoeveel zuurstof er beschikbaar is in het water, mag u er absoluut niet van uitgaan of beweren dat er genoeg zuurstof is opgelost in het water.
Veel mensen maken de fout door te zeggen/denken ik heb genoeg zuurstofplanten in het water? en heb ik een waterval/fontein die voldoende zuurstof in het water brengen.
U weet immers niet hoeveel zuurstof de zuurstofplanten produceren, en s'nachts weer opnemen, de vissen, bacteriën en zelfs de afbraak van bepaalde stoffen gebruiken zuurstof, en kom ik tot deze conklusie?
Hoeveel zuurstof wordt er continu toevoegevoegd en hoeveel zuurstof wordt er verbruikt door andere organismen, als u dat weet dan pas kan gezegd worden mijn zuurstofgehalte in het water is toereikend.

bron: https://tinyurl.com/y5stl8z4

Velen nemen zich niet de moeite om het water te kontroleren op het zuurstof gehalte.

zo, 10/06/2007 - 00:09
steur

Bianca.
Het berekenen van het zzurstof gehalte mogen we van het volgende uit gaan voor iedere m3 water water hebben we 2.66 liter lucht per min nodig tevens is het verstandig om een test set voor het zuurstof gehalte te meten deze zijn niet zo duur.
Maar je moet er wel rekening meehouden dat hoe warmer het water is hoe minder zuurstof het water vasthoud
vr. gr. Dick

di, 12/06/2007 - 00:52
**Bianca**

Mijn vijver is 4.00 meter lang, 1.50 meter breedt en 75 cm diep (eigenlijk dieper maar we hebben een klein laagje substraat en de vijver is niet tot de rand vol)

We gebruiken een filter die als een rustig beekje terugkomt in het water. Geen fontein. Geen wild klotsend water.

Ik heb 20 zuurstofplanten staan waarvan de helft inmiddels echt flinke bossen zijn geworden (nog net niet een kwart van mijn vijver is bedekt)

Toen het mooi weer werdt en dus zo warm heb ik gewoon beide bruisballen van het luchtpompje in mijn vijver gedaan. Niet op vol vermogen want toen leek mijn vijver wel een bubbelbad (lijkt me nou ook niet echt aangenaam voor de vissen)

Voor de zekerheid zal ik mijn water gaan testen op het zuurstofgehalte. Helaas heb ik deze nu niet in huis, wel het setje voor de GH, KH en PH waardes die ik zo wie zo nu weer moet testen.

@ Juul
Ik ben er ook niet vanuit gegaan dat ik voldoende zuurstof in mijn vijver heb. Ik had alleen een nieuwsgierige vraag waarvan ik op het internet niet het antwoord kon vinden.

Eigenlijk weet ik nog steeds niet het antwoord omdat men alleen spreekt over te weinig zuurstof, dus hierbij nogmaals de vraag, kan je ook teveel zuurstof in een vijver hebben?

Bianca.

di, 12/06/2007 - 01:15
steur

Bianca.
Deze vraag heb ik al eens eerder gelezen de stel rel is voor een vijver dat je voor iedere m3 2.66 liter lucht per min moet nemen je hebt een vijver van 4m3 dus is het makkelijk 4 x 2.66 = 10.64 x 60 min = 368.4 liter per uur vplgens de catalegus moet je een pomp nemen van , maar ik zou een grotere nemen dus geef ik je enkele firma's superfisch koi flow 20 prof beluchting set kost62.50 of een superfisch air box nr 4 kostv 35.95 euro, mesner an540 kost 24.095 lucht opbrengst 540 liter per uureals je een maat groter neemt van mesner kom je gelijk op an 1680 met een lucht opbrengst van 16.80 per uur kost79.95
ik zou geen waterpomp adviseren waar ook lucht mee aan gevoerd wordt hopend heb je hier wat aan

vr. gr.
Dick

di, 12/06/2007 - 10:11
Sjuul

@Beste Bianca,

Het komt misschien zo over dat het net is alsof ik beweer dat je daarvan uit bent gegaan, maar dit is een copy paste die op mijn blog staat vermeld in het algemeen bedoeld dus voor iedereen.

Nu jouw vraag? deze had

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag