Waarom pas je een buitenbeits toe?

buitenbeits

Aan ons wordt geregeld gevraagd wat het beste product is om voor te kiezen als je jouw hout buiten van een nieuwe kleur wilt voorzien. Wij vinden dat een nieuwe kleur gekoppeld moet zijn aan goede bescherming voor je hout. Alhoewel er lakken voor buiten beschikbaar zijn, raden wij zelf het gebruik van beits aan. Bij lak wordt er een afwerklaag op het hout aangebracht. Hierdoor kan het hout minder goed ademen, wat de kans op houtrot vergroot. Bovendien werkt hout, waardoor de verflaag kan gaan bladeren. Buitenbeits is daarom een betere optie. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van beits, welke varianten er zijn en wat het meest geschikte product is voor jouw tuin.

De voordelen van een buitenbeits
Buitenbeits is in allerlei varianten verkrijgbaar. Zo is er transparante beits, waarbij de structuur van het hout mooi zichtbaar blijft. Je kunt ook kiezen voor een dekkende of semi-dekkende beits. Daarnaast zijn er beitsen voor verschillende soorten hout, bijvoorbeeld Douglas beits. Beits vormt geen laagje om het hout. In plaats daarvan trekt dit product in het hout, waarna het vanuit binnen bescherming biedt. Dit zorgt er onder meer voor dat dit product vochtregulerend werkt. Vocht kan wel in het hout trekken, maar wordt er weer uitgeleid door dit product. Dat gaat de vorming van vocht- en schimmelplekken tegen. Je zult geen last meer hebben van houtrot.

Sowieso is beits je beste optie als je jouw hout bescherming wilt geven tegen de weerselementen buiten. Regen is hier een goed voorbeeld van, maar ook andere soorten neerslag zoals sneeuw kunnen een negatief effect hebben op het hout. Een beits voorkomt dit. Een ander weerelement dat een negatief effect kan hebben op houten ondergronden is de zon. Dit komt door de UV straling, wat op zijn sterkst is als de zon fel is. Dit kan als gevolg hebben dat het hout gaat verkleuren. Ook hiertegen beschermt een buitenbeits het hout. Genoeg reden om voor een buitenbeits te kiezen,toch?

Waarop kun je een buitenbeits toepassen?
Een beits is een veelzijdig product dat op meerdere houtsoorten toegepast kan worden. Buiten rondom je woning zijn genoeg houten oppervlakken te vinden die wel wat extra bescherming kunnen gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is je tuinmeubilair. Tuinstoelen en -tafels kun je van bescherming voorzien, en als je wilt kun je hierbij de natuurlijke houtlook behouden. Ook schuttingen, vlonders, schuurtjes en tuinhuisjes kun je met dit product beschermen. Er zijn buitenbeitsen voor uiteenlopende soorten hout, waaronder Douglas hout.

Buitenbeits of olie?
Vaak denkt men dat de keuze tussen producten gelimiteerd is tussen een lak of een beits. Dat is niet helemaal het geval. Een andere optie waar je voor kunt kiezen is een olie. Een olie dringt dieper door tot in het hout. Het is net zo vochtregulerend als een beits, maar een groot voordeel dat olie heeft is dat het beter de natuurlijke kleur van het hout kan behouden. Hier staat wel tegenover dat een beits nog altijd de beste bescherming biedt tegen verschillende omstandigheden. Ook is de bescherming van een beits duurzamer in vergelijking met olie. Daarom is het gebruik van buitenbeits alsnog een aanrader.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag