( ( ( Blauwe regen doet vreemd ) ) )

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/05/2005 - 12:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

( ( ( Blauwe regen doet vreemd ) ) )

Hallo beste groeners,

Al heel wat jaartjes hebben wij twee prachtige blauwe-regen planten die over een boog groeien, en sind 2 jaar geleden kwamen dan ook voor het eerst bloemtrosjes eraan.

Maar dit jaar is er iets geks aan de hand, waar ik geen raad mee weet. Er is maar één blauwen regen die al vol in blad en bloem staat, terwijl de andere niet verder komt dan de knop ontwikkeling. Dat betekend dat onze boog maar voor de helft groen is en de andere helft nog kaal.
Ik heb gekeken of de andere dood is, maar als ik aan de stam kras is het gewoon groen, en zoals ik zei heeft er wel knopontwikkeling plaatsgevonden.

Weet iemand hier meer over ?
De boog staat met een helft in het zonnige zuiden(de kant waar wel bloei aan zit) en de ander staat dus meer in de schaduw, maar voorheen is dit nooit een probleem geweest.

Alvast bedankt,

Jeroen

di, 03/05/2005 - 01:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Jeroen. Met jou blauwe regen is niets aan de hand, want er staan gewoon twee andere soorten. En dat zijn de floribunda en de sinensis. De sinensis bloeit eerst voordat er bladeren komen. Deze kan al na 3 jaar bloeien. De Floribunda bloeit gelijk als de bladeren er ook al aan zitten en bloeit ongeveer na 7 a 10 jaar. Mits men de struik goed snoeit en het geen zaailingen zijn.

di, 03/05/2005 - 11:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi prullie,

bedankt voor de reactie, maar het zijn twee dezelfde soorten.
Normaal groeide en bloeide ze tegelijk, maar nu zit er maar een in het blad en de ander nog in de knop....... en het lijkt niet te veranderen.

Jeroen

do, 05/05/2005 - 11:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Jeroen. Het kan ook mogelijk zijn dat de 1 langer in de zon staat. Dan willen ze ook eerder gaan groeien. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan zou ik overwegen om een handje met mest toe te voegen. succes.

wo, 11/05/2005 - 13:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jeroen,

je schrijft dat jouw blauwe regen na heel wat jaren is beginnen bloeien. Na hoeveel jaar was dat? ik wacht nl. al 6 à 7 jaar en heb nog geen enkele bloem aan onze blauwe regen gezien. Daartegenover onze gouden regen die staat op het moment zeer trots te wezen. Moet ik nog wat geduld hebben?
groetjes,
Gilberte

Onderwerp gesloten