brugmansia nog oke?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 26/03/2008 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

brugmansia nog oke?

Mijn brugmansia heeft noodgedwongen de hele winter buiten gestaan. Ik had gewoonweg geen plaats in huis meer voor de grote bloempot om te overwinteren. Ondanks het feit dat het geen koude winter was vraag ik me wel af of dat de brugmansia het nog wel zal doen dit jaar. Het geheel ziet er nu nog droog uit , maar onder de schors is het nog wel groen. Hij heeft altijd pas laat gebloeit, ik heb vaak in oktober nog volop bloemen.Vanaf wanneer kan ik zo'n beetje zien of dat het nog gaat groeien en bloeien?

ma, 24/03/2008 - 01:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mij is een brugmansia ook eens bevroren, maar die kwam in juli alsnog met een scheut uit de grond, dus heb geduld.

ma, 24/03/2008 - 15:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi hoi, ik heb mijn Brugmansia boven in de studio laten overwinteren. Hij is al zijn blad verloren, maar het begon een aantal maanden geleden weer met nieuw blad. Eerst helemaal bovenaan, en later begonnen de blaadjes onderaan te groeien.
Het ding ziet er niet uit, een lange stengel met een aantal blaadjes. Zo gauw het wat warmer wordt, gaat ie naar buiten. Ik zou de hoop niet opgeven als ik jou was, en een Brugmansia bloeit volgens mij altijd laat in het jaar...

ma, 24/03/2008 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik wacht het maar af,( anders volgende winter toch maar een plaats zoeken in huis.maar dat wordt steeds moeilijker omdat de pot steeds groter wordt. )kun je een brugmansia-pot ook omwikkelen met bubbeltjes plastic en dan uit de wind beschut buiten laten staan.? dat zou beter zijn. ik heb namelijk wel een behoorlijk dakterras.

wo, 26/03/2008 - 23:17
JaapM

Ik kort ieder jaar de lange takken in en zet die op een koele plaats binnen in een emmer water. Waternivo regelmatig controleren.
In het voorjaar heb je dan altijd gewortelde stekken, mocht de ouderplant doodgevroren zijn.

Onderwerp gesloten