Dendrobium

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/02/2009 - 12:08
Greetje1

Dendrobium

Hoi allemaal.

Ben gisteren naar life and garden geweest,ff kijken of er nog iets was,ja dus genoeg heeft me weer geld gekost,ben nu ongeveer een dikke half jaar bezig met orchideeen, heb iets van 15 phalaenopsis en 5 cambrias en nu heb ik een dendrobium polar fire ,8 euro en dendrobium berry oda gekocht 9 euro ,en miltonia met 2 bloeiende takken en 2 takken komen omhoog voor 10 euro.
heb mijn man al gewaardschuwd dat ik donderdag weer heen ga kost hem weer geld hihi, want ze hebben daar zoveel soorten en kleuren dat ik moet er weer heen, want ze hebben daar ook Dendrobium nobile staan wit van onder naar boven allemaal witte bloemen hij is wel 45 cm hoog.ze hebben alles voor 30 procent korting en er staan wel 10 soorten en weet niet hoeveel kleuren het is net een zee zoveel orchideeen er staan, dus keuze genoeg,toch maar even weer kijken en kopen, kan het niet laten.
maar nu de verzorging , de 1 zegt ze moeten in de zomer naar buiten? de ander zegt weer van niet? hoe moet ik ze nu verzorgen? zelf heb ik alles op de oostkant staan , krijgen alleen de ochtenzon ze staan in grote witte bloempotten met kleikorrels erin daar zit weer water in de orchideen zelf staan niet in het water temp is 19 graden alleen in de zomer kan het 25 graden zijn.in de nacht zakt de temp naar 10 graden in de winter,in de zomer is en blijft het warmer.

doeidoei groetjes van Greetje.

di, 17/02/2009 - 12:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Over welke soort orchidee wil je nu de verzorging weten?

Er is een speciaal orchideeenforum hier: https://tinyurl.com/yxpohx87

di, 17/02/2009 - 13:28
Greetje1

Ja sorry ,ik wilde graag de verzorging weten van Dendrobium phalaenopsis en Dendrobium nobile, dank je.doeidoei

di, 17/02/2009 - 14:15
RdB

D. phalaenopsis: https://tinyurl.com/yxmlwdfa
(D. phalaenopsis = D. bigibbum)
D. nobile: https://tinyurl.com/y5t4aero

De planten worden dus heel verschillend verzorgt!

(Dendrobium phalaenopsis Fitzg., Gard. Chron. 1880(2): 38 (1880). This name is a synonym of Dendrobium bigibbum Lindl., Paxton's Fl. Gard. 3: 25 (1852) - bron: Kew gardens) Zie echter ook het onderscheid dat er in de handel gemaakt wordt in het artikel van de NOV.

Ruud

di, 17/02/2009 - 15:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

De link even kopiëren hier kun je door op de foto te klikken van meerdere orchideeën de verzorging lezen, succes.

https://tinyurl.com/y24memtk

za, 21/02/2009 - 08:27
Greetje1

hoi allemaal, ruud , simon bedankt voor jullie tip,heb donderdag morgen ff gekeken en heeeeel veel gelezen daar wordt je echt wijzer van bedankt.
ben donderdag middag samen met mijn schoondochter naar de bloemen winkel gegaan(heb mijn schoondochter ook al besmet)moest er even heen want er waren nog wat soorten en vooral kleuren die ik nog wel wilde hebben, haha.ja ik weet wel je kunt niet alles hebben wat je wilt maar ik moest er even heen had zelf sinds 1 jaar al 15 phalaenopsis en wilde nu wel andere soorten proberen want mijn pha hebben wel al bloeistengels en knoppen komen er ook al aan maar er bloeit nog maar 1 nu met mijn nieuwe soorten heb ik weer een bloeiende vensterbank een heerlijk gevoel geeft me dat, als ik van bed kom gelijk ff kijken ben net een klein kind maak me niet uit.
heb donderdag nog 3 dendrobiumgekocht waarvan 1 de nobile bloeit wit 3 takken waarvan 1 groot voor 6,99 en 1 dendrobium lila,wit, paars 2 bloemtakken van 19,99 voor4,95 omdat het de laaste was en er wat verdorde bloemen in zaten (2st) vroeg ik of ze nog anderen hadden , nee dus ik zei nou 20 euro vind ik te duur,mocht hem toen mee voor 4,95.en die andere 2 mocht ik meenemen voor 11,78 en 2,95 koopje he.
maandag de 23 ben ik jarig en wat kreeg ik gisteren van mijn man alvast mijn kado 2 boeken over orchideeen 1 van Wim Oudshoorn en 1 van Brain en Wilma Rittershausen, en het zijn mooie boeken wat staat daar veel in.
als ik nog geld krijg ga ik weer terug naar de bloemenzaak want ik heb nog 1 orchidee op mijn verlanglijsje staan en dat is de Vanda ik weet dat ie moeilijk kan zijn maar ze hebben daar wel 10 hangen de meeste zijn blauw ,paars maar ze hebben ook rood bruin en een oranje en die vind ik ook heel mooi ik hoop dat ie er nog is volgende week,hij was 30,00 is al 30 procent afgeprijst,mischien dat ik er nog wat vanaf kan krijgen.
Nu mijn vraag , is de oranje Vanda echt moeilijker dan de blauwe om weer in bloei te krijgen ? , volgens mijn boeken zijn de blauwe het makelijkst om weer in bloei te krijgen?
alvast bedankt , groetjes van Greetje.

zo, 22/02/2009 - 11:08
RdB

Ik heb alleen ervaring meet een blauwe en een rose Princess Mikasa en die ontlopen elkaar niet. Ik kweek ze voor een licht raam en dompel ze met hun wortels 2x per week in een emmer met water. Daarnaast probeer ik dagelijks de wortels even nat te sproeien. 's Zomers hangen ze buiten op een schaduwrijk plekje.
Er zijn er ook die ze in een vaas met een klein beetje water kweken. Dan wel de wortels daarin hangen maar niet de hele plant!

Veel info is op de volgende links te vinden:
https://tinyurl.com/y4ypzd7d
https://tinyurl.com/y6o6mowv

Bij de laatste link moet je even op de pagina zoeken naar Probeer een een Vanda deel 1, 2 en 3.

Succes!

Ruud

zo, 01/03/2009 - 14:24
Greetje1

hoi Ruud, bedankt voor je antwoord
groetjes Greetje

Onderwerp gesloten