fuchsia overwinteren?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 17/07/2004 - 00:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

fuchsia overwinteren?

ik heb een hele( nu nog kleine) mooie fuchsiainfo-icon met grote bloemen,en graag zou ik die willen over houden voor het volgende jaar.maar hoe doe ik dat,moet het naar binnen ?, moet ik het snoeien,?overpotten in het voorjaar?,wat dan ook,wie kan mij goed advies geven,alvast bedankt.

za, 17/07/2004 - 01:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Altijd flink snoeien voor de winter en dan heb je verscheidene mogelijkheden.
A plaats hem op een frisse plaats waar het niet vriest en zorg er voor dat de grond niet uitdroogt
B ontdoe hem van alle bladeren haal hem uit de grond en haal zoveel mogelijk grond weg, gaaf een put, leg de plant hier in en leg er een flinke laag turf over, haal hem in maart weer te voorschijn, plant hem in een pot en zet hem op een lichte plek waar het niet vriest

vr, 06/08/2004 - 14:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

mijn moeder snoeide de fuchia altijd terug, stopte ze met flink veel turfmolm in een vuilnis zak en zette deze gedurende de winter op zolder. Ze zal er denk ik ook wel een beetje water bij gedaan hebben. In het voorjaar (maart) haalde ze de fuchia's weer uit de vuilniszak en liet deze op kamertemperatuur uilopen. Wanneer er na een paar weken blaadjes aan kwamen en het buiten zonnig was gingen ze in de kas. s'nachts werden ze wel binnen gehaald ivm nachtvorst. Deze methode werktte heel goed. De fuchia's van mijn moeder stonden altijd in volle bloei! succes er mee!

Onderwerp gesloten