gras redden

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 28/08/2003 - 13:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

gras redden

hallo, ik heb voor de zomer graszoden gelegd, maar nou is een deel niet gaan groeien, helemaal verdord. of ik met de droogte onvoldoende gesproeid heb of dat er is anders is misgegaan: ik weet het niet, maar dat doet er ook niet zo veel meer toe.
ik zou nu graag willen bijzaaien, en nu is mijn vraag: kan dat nu? en hoe moet ik dat doen, moet ik de verdorde zoden uitgraven, of kan ik er gewoon overheen zaaien?
en is verticuteren nodig, of kan het ook eerst zonder?
alvast bedankt

do, 28/08/2003 - 19:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kan het proberen om er overheen te zaaien maar wat je dan wel krijgt is dat het niet allemaal tegelijk gaat groeien maar verticuleren hoeft niet dat doe je alleen als je mos in je gazon hebt

zo, 31/08/2003 - 12:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat even van belang is hoe de verdorde delen er aan toe zijn,
Normaal gesproken leg je graszoden en die druk je stevig aan zodat ze kontact maken met de grond, met goede temperaturen en voldoende vocht wortelen ze binnen een week in de ondergrond en beginnen ze vast te groeien. Als de zode afsterft zal er weinig contact zijn met de ondergrond, vaak heeft de zode ook de neiging hard te worden en te krimpen. gevolg moeilijke waterhuishouding. Het laat zich dan een beetje raden wat zaaien doet op die basis, is dit het geval zou ik kiezen voor een andere oplossing,

wanneer alleen het gras verdort is maar de mat ligt vast, hark dan met een gras hark voorzichtig al het dorre gras er af, strooi er een dun laagje grond over en zaai gras door en hark dit voorzichtig in en loop het vast.

succes
Johan

di, 02/09/2003 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

johan, dankjewel.
in verband met het weer nog niet aan de slag gegaan, het lijkt hier en daar ook wat bij te trekken, wat verdwaalde grassprietjes hier en daar.
maar ik ga me ermee redden!

Onderwerp gesloten