Grote Bloempotten (Min. 1 meter hoog)

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 30/12/2004 - 21:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Grote Bloempotten (Min. 1 meter hoog)

Hallo,

Ik heb twee grote designers bloempotten gekocht van een soort cementachtig steen. Potten zijn erg groot min 1 meter hoog en breed.

Ik heb eigenlijk drie vragen:
- Hoe reinig ik bloempotten (groene aanslag en smerige grond aanslag).
- Waarmee vul ik de pot op, tot nu toe heb ik hydrokorrels met grond / aarde erboven op.
- Hoe maak ik de pot het beste vorst bestendigd. De potten staan nu op een houten flonder en ik ga de binnenkant met noppenfolie bedekken.

Hopelijk heeft er iemand goede tips.
Gras

vr, 31/12/2004 - 11:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

om te reinigen,kan je gewoon water gebruiken met een harde borstel eventueel een beetje bleekwater erin doen.
Als je geen al te diep wortelende planten in de potten zet, kan je eventueel om grond te besparen opvullen met isimo(piepschuim) blokken dit wordt ook in Engeland zo gedaan; en hierop dan de eigenlijke bloemengrond.Als vorstbescherming zouden de genomen maatregelen voldoende kunnen zijn,maar ik ken dus niet de samenstellling van die cementachtige steen. alleen als het uitdrukkelijk vermeld wordt vorstbestendig ben je 100% zeker.

Best wensen voor 2005 en een vreugdevol tuinjaar.

vr, 31/12/2004 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Potten van cement, die schoongemaakt zijn met bleekwater, is niet verstandig. Een harde borstel met water is voldoende. Cement neemt water op, zo dus ook bleekwater. Het is is namerlijk niet zo goed voor de beplanting.

za, 01/01/2005 - 11:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een klein scheutje bleekwater in het water kan geen kwaad,goed laten drogen,en de planten hebben er geen last van zolang het water niet zelf opgenomen wordt door de wortels is er geen enkel probleem, water alleen doet de groene aanslag niet verdwijnen, er zijn ook biologische produkten in de handel die je kan gebruiken en die onschadelijk zijn voor plant en dier, reklame mag niet dus ik kan geen namen noemn.

za, 01/01/2005 - 11:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zuiver bleekwater gebruiken is natuurlijk niet goed dat weet het kleinste kind dat kan lezen er stond water +een beetje bleekwater(javel voor mensen uit België)

za, 01/01/2005 - 13:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie tips,

Bleekwater hadden we niet in huis dus hebben we het schoongemaakt met water en waspoeder voor de witte was (zit ook bleekmiddel in) en dat ging perfect. Het algen reinigings spul uit de winkel hebben wij ook maar dan moet het 8 tot 12 uur droog blijven, beetje lastig in nederland in de winter.

Verder hebben wij de pot opgehoogd met hydrokorrels met aan de zijkant een dubbele laag noppenfolie. Het laatste laagje, ongeveer 20 / 30 centimeter is turf, want er staan heide in de pot.

Allemaal bedankt voor de tips en een gelukkig nieuwjaar....

Onderwerp gesloten