hoe tulpen uitdoen.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/05/2004 - 16:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe tulpen uitdoen.

Graag had ik al mijn tulpbollen uitgedaan zodat ik er iets anders kan planten. Nu weet ik dat dit het beste is om de tulpen jaarlijks opnieuw te planten. Mijn tulpen staan niet meer in bloem maar de bladeren zijn nog groen, knip ik die af en haal ik de bollen er gewoon uit of moet ik wachten totdat de bladeren ook verwelkt zijn? En wat moet ik doen om hier extra tulpen te krijgen, had iets gehoord van de kleine bollen te verwijderen en deze te planten. Klopt dit wel.

do, 13/05/2004 - 22:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

hal je bollen gewoon uit de grond samen met het laatste groen. leg ze op een krant of iets te drogen, het laatste groen wordt vanzelf 'stro-achtig'en valt en dan vanzelf vanaf.in het najaar kun je ze dan weer in de grond zetten.

vr, 14/05/2004 - 10:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kan ook je tulpen uitdoen met blad eraan en deze herplanten ergens in een verloren hoekje tot het blad geel ziet, blad eraf en de bollen schoon maken van grond dan koel droog en donker bewaren tot september, oktober en terug planten, de kleine bolletjes kan je inderdaad herplanten maar het duurt wel even voor ze bloeien , de bol moet groot genoeg zijn.

vr, 14/05/2004 - 16:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor jullie raad.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag