hortensia en vorst

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/02/2004 - 15:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

hortensia en vorst

Mijn hortensia is door het mooie voorjaarsweer al in de knoppen gekomen. Nu is het s'nachts licht aan het vriezen, moet ik hem nu afdekken? Vorig jaar was dit ook gaande en toen ging de bloei slecht. Ik had begrepen dat dit met de vorst te maken had. Wie kan mij hier iets meer over vertellen?

Bedankt Betsie

wo, 25/02/2004 - 16:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hortensia's maken aan het eind van de zomer al knoppen voor het volgende jaar. Daardoor zijn ze in het vroege voorjaar gevoelig voor vorstschade. Het beste kun je er 's nachts een niet te zwaar dek overheen leggen. Hierbij moet je denken aan dubbelgevouwen oude vitrage, noppenfolie of een ander licht materiaal. Zolang het overdag niet vriest wel de bedekking verwijderen.

vr, 27/02/2004 - 23:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hortensia's zijn in ons klimaat, met al z'n soms erg late nachtvorst in de lente, erg lastig. Vrijwel elk jaar vriezen ze in, zodat de bloei ernstig wordt vertraagd en belemmerd. Niet alle soorten zijn even vorstgevoelig. Hoe later een soort, varieteit, uitloopt, hoe beter. Kijk hiervoor in gespecialiseerde boeken, of internetsites. Mijn eigen hortensia's wil ik er dit jaar uit rukken, zo frustrerend is 't. Eigenlijk zijn alleen stadstuinen ideaal voor hortensia's.

Henk Timmerman

Onderwerp gesloten