Juncus effusus

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 24/02/2005 - 10:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Juncus effusus

Hoi,
ik heb een paar weken geleden een juncus effusus gekocht. Op het kaartje stond bij de info dat deze plant erg geschikt is voor op de badkamer, omdat hij goed tegen vocht kan. Hij staat ook overal bekend als vijverplant op internet. Ik zorg dat hij overdag een beetje licht krijgt maar toch is hij kapot aan het gaan. Ik snap niet wat ik fout doe. Ik heb begrepen dat hij goed vochtig moet worden gehouden, dus de grond waar hij in staat hou ik vrij vochtig. Maar hij is kapot aan het gaan omdat hij aan het schimmelen is. Wat doe ik fout? En heeft iemand een andere tip voor een plant die in de badkamer kan (veel vocht en warmte, weinig licht)? Dank je!
Marrit

do, 24/02/2005 - 11:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Marrit,
Ik vraag me af of deze plant geschikt is voor de binnencultuur. In mijn literatuur is hij niet te vinden als kamerplant, maar wel als vijverplant! Het zal dus niet aan de hoeveelheid water liggen want de plant moet 0-10 cm. onder water staan. Schimmel heeft vochtige warmte nodig om te gedijen, dus ik denk eerder dat de warmte het probleem is.
Overigens is het niet zo eenvoudig om geschikte planten voor de badkamer te vinden. Ook ik heb al een paar probeersels achter de rug, maar uiteindelijk gingen ze toch dood. Dit waren een varen en een bromelia. Ik heb gemerkt dat (bij mij) de temperatuur in de badkamer nogal wisselend is, doordat er vaak een raampje openstaat. De luchtvochtigheid kan daardoor ook variëren. Voeg daarbij het feit dat het toch wel behoorlijk donker is in de badkamer (zelfs voor planten die daar goed tegen kunnen). Dan heb je alle ingrediënten bij elkaar om je kweek te doen mislukken. Je zou hooguit een heel sterke plant kunnen proberen, maar die heb ik nog niet gevonden. Misschien iemand anders? Zelf had ik nog aan 'aspáragus' gedacht, maar dit heb ik nog niet uitgeprobeerd.

do, 24/02/2005 - 11:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank je voor je reactie. Ik heb zelf ook al heel wat planten geprobeerd, klimop, een soort grasachtige plant, vetplanten... alles gaat er dood. Ik heb ook geen raam in de badkamer, maar als ik de deur open zet krijgt ie wel genoeg licht. Ik heb van andere mensen ook gehoord dat een bromelia zou moeten werken, maar ik hoor van jou nu dat dat dus ook geen succes is. het is inderdaad zo dat de temperatuur veel verschilt, wanneer er gedouched is is het er snikheet, en wanneer de deur openstaat wordt het er wat koeler. Toen ik de juncus kocht, had ik hem juist gekocht omdat hij zo geschikt zou zijn voor de badkamer! Stond nota bene op het kaartje.... dank je wel Ikea.... zucht... Misschien dat ik de tip die jij geeft eens ga bekijken (asparagusinfo-icon, ken ik niet) en anders worden het toch maar nepplanten, want groen staat toch wel mooi op de badkamer...

Groeten,
Marrit

do, 24/02/2005 - 13:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Als er geen raam in je badkamer zit zou ik de zoektocht al maar opgeven...
Pieter

do, 24/02/2005 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi, ik heb deze site op internet gevonden. Heeft iemand ervaringen met deze planten (op badkamers)?

https://tinyurl.com/yxtwwwaa

Onderwerp gesloten