Kamerplanten water geven

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/03/2009 - 17:55
aspier

Kamerplanten water geven

Domme vraag misschien maar:

Wat is de beste manier om planten water te geven: direct in de pot (op de wortels) of in een schaal onder de pot.

Bij wateren in een schaal heb ik het idee dat er niet genoeg water bij de wortels van de plant kan komen en wortels kunnen gaan rotten maar bij het wateren in de pot wordt na verloop van tijd de kluit aarde keihard en klinkt de aarde in tot een klomp aan de wortels.

Is er misschien een vuistregel voor het wateren van planten?

ma, 02/03/2009 - 18:31
Morty

Bij mijn weten maakt dat niet veel uit,, heb zelf een plant waar ik gewoonweg niet van bovenaf kan wateren vanwege al het loof. dus laat ik de kluit het opzuigen van het schoteltje, de rest giet ik van bovenaf.

let wel op dat je weet hoeveel water een bepaalde plant moet hebben en hoevaak. het ene plantje moet juist drijfnat staan (junucs pencil grass) bij andere moet de kluit even droog staan voordat er weer water bijkomt (Draceana)

ma, 02/03/2009 - 20:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt ook de dompelmethode gebruiken, te gebruiken voor niet al te grote planten. Laat de potkluit zich volzuigen in een bak of emmer met water. Als een plant water nodig heeft, zit er inmiddels lucht in de kluit. Als die tijdens het dompelen verdreven is, te zien aan het opborrelen, laat dan de pot tenslotte nog even uitlekken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag