Katten en (tuin)planten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 01/06/2005 - 10:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Katten en (tuin)planten

Ik heb twee plantenbakken gemetseld in de tuin en die moeten binnenkort gevuld worden. Nu heb ik twee jonge katten en over 10 weken komt er waarschijnlijk nog 1 bij. Ik heb een kattenbak maar buiten wil Mieuw ook weleens zijn behoefte doen. Dat wil ik niet in mijn plantenbakken. Weet iemand aan welke planten katten een hekel hebben en dan uit de buurt blijven? Liefst geen planten met grote doornen.

wo, 01/06/2005 - 11:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Katten hebben een hekel aan planten die citroengeur verspreiden, dit zijn o.a.: Geraniuminfo-icon macrorrhizum (ooievaarsbek), Dictamnusinfo-icon (vuurwerkplant), Aloysiainfo-icon triphylla (citroenverbena).
En Rutainfo-icon graveolens (wijnruit) schijnt ook te helpen.
Verder is het misschien een idee om bodembedekkers tussen de hogere planten in te zetten, dan blijft er voor de katten geen grond meer over die ze om kunnen woelen, om hun behoefte te doen.
Succes!

ma, 06/06/2005 - 17:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi, ik heb ook 3 katten en ik denkt dat het altijd lastig blijft.
Een vriendin van me heeft enkel planten die (bijna) niet kapot te krijgen zijn, want de "mest" van die katten, verpestten de grond ook behoorlijk.
Ikzelf maak veel gebruik van potten en hangpotten. Daarnaast plant ik dicht tegen elkaar aan zodat er weinig ruimte overblijft om tussen door te lopen.
En dit jaar heb ik voor het eerst kippengaas gebruikt om de katten erbuiten te houden. Uiteindelijk groeien de planten er wel
bovenuit, en dan zijn ze ook groot en breed genoeg zodat ik het gaas weer weg kan halen. De katten hebben dan alleen het nakijken.

Succer ermee!

zo, 26/06/2005 - 01:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

knoflookpoeder helpt tegen katten en van die cacao doppen vinden ze niet leuk. probeer de kattegekte een beetje te beheerse AUB.ik heb katten gehad maar nu heb ik ze niet meer. en de mensen vergeten toch ook wel dat ze overlast veroorzaken.katten lopen bij iedereen naar binnen,schijten bij andere de tuinvol.en meestal zijn de mensen bijna niet thuis die een kat hebben.dus lopen ze alleen maar buiten.ik wil niet onaardig doen.maar is 2 niet genoeg?begrijp me niet verkeerd hoor ik hou van dieren.maar het kan ook soms te.1 rij huizen van 5 met 10 katten of meer.je kunt ook de poes van de buren aaien die niet thuis is. en de arme vogeltjes.wij hadden eerst geen dieren thuis.maar in de tuin gratis(kikkers,padden,salamanders,libelle,vlinders,egel met jonkies etc)sinds kort zijn er 2 konijnen aan toegevoegd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag