Kiezen van bestrating (tuinontwerp)

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/03/2010 - 02:05
southwind

Kiezen van bestrating (tuinontwerp)

Hoi,

Hoop dat jullie me kunnen helpen met keuze maken qua bestrating in de tuin. De tuin ligt op noordoosten, 7 breed, 11 lang. Het is zo een typische tuin met een schuur aan het einde van de tuin met een poort. Nu willen we een klein terrasje van 15 vierkante meter bij het huis maken. Er komt nog een klein stukje tegels bij de schuur iv.m. fiets etc. Wil graag zo minimaal mogelijk bestraten, want ik hou van een groene tuin.
Nu kan ik geen keuze maken wat de tegels betreft. Er is gewoon zoveeeel...

Mijn wensen: de tegels moeten rust uitstralen, de tuin optisch vergroten, passen bij de stijl van het huis (zie foto, het is een nieuwbouw huis, maar met een jaren 30 stijl, rode bakstenen) en niet om aandacht schreuwen, want deze moet straks naar de planten gaan. Het wordt, als het goed is, een zeer groene tuin, dus de tegels moeten daar ook bij passen.
Ik dacht zelf aan zacht gele klinkers (of tegels), omdat dit stukje tuin in de schaduw ligt, dus de kleur moet het weinige licht werkaatsen. Maar ja, het huis zelf heeft dus rode bakstenen, en ben bang dat dit een te groot contrast oplevert. Alvast hartstikke bedankt voor alle ideeën.

Kiezen van bestrating (tuinontwerp)
do, 25/03/2010 - 10:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ga eens langs bij een bouwmarkt en/of hovenier ......

do, 25/03/2010 - 13:22
southwind

Bedankt voor je tip, maar mijn ervaring met de bouwmarkten is dat er mensen zonder veel kennis werken. Een hovenier zou nog kunnen, maar ik zit met een krap budget, en wil zoveel mogelijk zelf doen. Het ontwerp heb ik al op papier staan, plantenkeuze is nog niet gemaakt, maar ik weet al aan welke voorwaarden deze moeten voldoen, met wat voor bodem ik te maken heb, en ik weet welke stukjes bestraat gaan worden.
Ik was meer op zoek naar ervaringen van mensen met verschillende stijlen van bestrating i.c.m. groen. In ieder geval bedankt voor je antwoord!

do, 25/03/2010 - 23:02
tuinprins

Zacht gele stenen vind ik niet passen bij dit nieuwbouwhuis wat geïnspireerd is door de stijl van woningen uit de jaren dertig. Ik zou eerder kiezen voor grijsblauw of grijszwart. De kleur van de oorspronkelijke waalklinker lijkt mij ook prima bij dit huis passen.

Grote tegels lijken de tuin groter te maken maar kun je beter door een ervaren iemand laten leggen.
Als je zelf in het geheel geen ervaring hebt met bestraten kun je er beter niet zelf aan beginnen maar het door een vakman laten doen.

Gebruik maar twee verschillende steensoorten anders wordt het te onrustig.

Gegroet, de tuinprins

do, 25/03/2010 - 23:49
southwind

Hartstikke bedankt tuinprins! Hier heb ik dus wat aan :-). De bestrating zelf laat ik idd aan een vakman over, maar wil eerst zelf de keuze maken van hoe en wat. Wat bedoel je met de oorspronkelijke kleur van klinkers? Ik neem aan zo'n licht rode klinker toch? Rood heeft toch het effect van op je afkomen, en zou het echt wel passen in een schaaduwrijk stukje tuin?
Maar goed, je zegt dat de wat grotere tegels meer ruimtelijk werken, dus mss moet ik toch voor tegels gaan. En nog eens diagonaal leggen? Dank je wel!

vr, 26/03/2010 - 16:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Graag wilde ik weten in welke plaats deze huizen zijn gebouwd.
We zijn er tenminste helemaal verliefd op geworden.
Misschien komt er t.z.t. ééntje te koop.
Veel woonplezier en alvast bedankt voor je reactie.

vr, 26/03/2010 - 19:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Marcus,

Ik woon in Arnhem, de buurt wordt Stadseiland genoemd. De huizen zijn vorig jaar opgeleverd. Wie weet worden we ooit buren :-) Google maar op Stadseiland, dan lees je er meer over.

Groetjes...

vr, 26/03/2010 - 20:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Bedankt voor je reactie we wonen zelf in Noord-Holland.
Wanneer we in de buurt komen gaan we vast eens kijken.
Je hebt een goede aankoop gedaan een huis met sfeer.

Een fijne tijd, groet Marcus.

vr, 26/03/2010 - 20:21
southwind

Bedankt!

za, 27/03/2010 - 16:13
Pinkie

Wat dacht je van kinderkopjes (kleine kasseistenen) Grijs van kleur en zéér rustiek! Past bij alles.

Pinkie.

Onderwerp gesloten