3 manieren om uw tuin beter te maken

Wat is nou de perfecte eyecatcher als je in een tuin komt? Hoe kun je je tuin er superstrak, net afgewerkt, en leuk uit laten zien? Kan dit op een duurzame en milieuvriendelijke manier?

JA, dit kan zeker! Hier vind je het antwoord op al je vragen over hoe je jouw tuin beter kan maken. De technieken varieren van het netjes afwerken en decoreren van je tuin, tot duurzaamheid en efficient kosten besparen. Dat wil toch iedereen? Dit zijn de top 3 manieren die gebruikt worden door tuin architecten en ontwerpers om tuinen in te richten.

Tuinranden
Borderranden zorgen voor een nette, afgewerkte uitstraling van je tuin. Sommige mensen onderschatten de kracht van een gazonrand, echter kunnen deze borders je tuin er echter niet alleen strakker uit laten zien, maar het maakt het ook nog eens makkelijk te onderhouden. Er is variatie in het materiaal van de gazonranden, maar er zijn ook verschillende functionaliteiten van borderrollen.

Naast het onderscheiden van gazon, border en terras, kan een tuinrand ook als slakkenhek functioneren. Bescherm jouw planten van de hongerige slakken. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook veel bukken en onderhoud. Dat is nog eens handig!

De materialen keuze is een meer persoonlijke keuze, wat voor een look houd jij van? Er zijn sterke alluminium borders, maar ook kunststof randen. Kies de stijl die het best bij jouw huis en tuin inrichting past. Ben jij een ‘doe-het-zelf’ type en heb je een tuinborder nodig? Zoek niet verder!

Hier vind je alles wat je nodig hebt; van een metale borderrol tot andere benodigde materialen zoals stalen grondankers die je gebruikt voor het installeren van je eigen borderrand. Er bestaan zelfs complete gebruiksvriendelijke DIY borderrand sets. Het creeren van een afscheiding tussen terras, gazon, en border is nog nooit zo simpel geweest. Een professionele tuin architect is er niks bij!

Kleine reservoirs
Water is belangrijk voor je tuin, duh! Maar hoe kun je efficient en duurzaam gebruik maken van regewater?

Inflatie, stijgende energieprijzen en de klimaatcrisis. Hoe ga jij hier mee om en bespaar je op kosten? Installeer een klein water reservoir in je tuin om gebruik te maken van het GRATIS regenwater waar wij jaarlijks zoveel van hebben in Nederland om kosten te besparen.

Deze techniek wordt gebruikt voor de aanvoer van water voor de wc, tuin, en wasmachine. Regenwater heeft genoeg kwaliteit om gebruikt te worden voor deze voorzieningen en daarnaast is dit ook nog eens goed voor het milieu! Let op, gebruik dit water niet als douchewater of drinkwater.

Benodigheden:

  • Filter
  • Reservoir
  • Regelsysteem
  • Suppletievoorziening
  • Pompjes
  • Overstort

Een normaal huishouden heeft genoeg aan een watertank van ongeveer 2-3 kubieke meter. Drinkwaterbesparing door gebruik van een kleine wateropslag kan hoog oplopen tot gemiddeld zeker zo’n 40%. Dat is lekker voor je portomonnee!

Siervoorwerpen
Naast de hierboven genoemde handige en duurzame manieren, zijn er ook nog siervoorwerpen om uw tuin beter, netter, en mooier te maken. Dit is de meest creatieve en leuke manier om je tuin een nieuwe look te geven. Laat je uitleven in je verbeelding, niks is te gek!

De Upcycling techniek is een goedkope manier die vaak gebruikt wordt om tuinen in te richten. Zie je wat oude laarzen liggen? Gooi ze niet weg en geef ze een nieuw leven als decoratieve blikvanger met planten er in. Met een lakje verf kun je heel wat oude producten opfleuren en hergebruiken, ook nog een duurzaam dus. Pak een oude speelgoedschatkist, koffer, of wat je ook maar hebt liggen en bedenk een creatieve manier om je tuin er extra stijl mee te geven. Alles waar potgrond in kan, kan een plant in! Overigens wordt deze techniek ook vaak gebruikt om huizen van binnen te decoreren.

Met betonnen of houten decoraties kan je jouw tuin een hele eigen stijl geven, daarmaast matchen ze ook goed samen! Het gebruiken van hout kan ook nog eens duurzaam en gratis zijn als je wat overig brandhout hebt liggen. Deze kunnen perfect gebruikt worden als kleine tafeltjes of onderstellen voor plantenpotjes. Ook worden ze vaak gebruik als stoeltjes om op te zitten in de tuin of bij een salontafel.

Heb je wel eens verroeste vogeltjes, vazen, of platen gezien in iemand zijn tuin? Dit is waarschijnlijk met opzet zo gedaan! Roestige decoratie is erg hip om te gebruiken bij het decoreren van je tuin. Het geeft een meer authentieke look en kan ook nog eens zelf gemaakt worden. Opnieuw, lekker duurzaam. Heb je nog wat oud ijzer of staal liggen? Kijk of je er een mooi plekje voor kan vinden in je tuin om het een nieuw leven in te blazen.

Als laatste, maar zeker niet de minste manier om je tuin op te fleuren door middel van siervoorwerpen zijn wandschilderingen of behangingen. Denk hierbij aan doeken, waterbestendige schilderijen, of graffiti art. Dit zijn vaak echte eyecatchers! Deze opties maken je tuin helemaal af.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag