Klimrozen planten, wat en hoe?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 31/12/2006 - 17:47
wendykivit

Klimrozen planten, wat en hoe?

Hallo,

Ik wil graag één of twee klimrozen planten tegen een muurtje (zuid-oosten). Ik heb de volgende vragen:
*Wanneer moeten rozen geplant worden?

*Heeft iemand tips over mooie rozen (graag rijk bloeiend, (donker)roze grote bloemen).

* Is het mogelijk om klimrozen in grote langwerpige bloembakken te zetten? We hebben tot nu toe bestrating liggen die we graag willen behouden. Als het niet mogelijk is zit er niets anders op dan wat stenen weg te halen, wat me bij de volgende vraag brengt:

* Hoe groot moet het plantgat zijn?

Alvast bedankt,
Beginnend tuiniertje.

zo, 31/12/2006 - 21:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

1) Vlak voor en tijdens de lente en in de herfst, kan men de rozen planten. Het beste is nog is nog in de herfst. De meeste kwekers oogsten namelijk in de herfst. Exemplaren die niet worden verkocht, worden opgeslagen. Het hangt ook van de verzorging af, hoe zij de winter door komen. De ideale tijd om te planten is tussen half oktober en half november.

2) In tuincentrums vindt u vele klimrozen. Op de kaartjes kunt u zien of de roos heerlijk ruikt, doorbloeiend is enz. Aan de hand van de foto die er ook bij staat, kunt veel makkelijker een keus maken. Tevens kunt u op google gaan kijken, onder geurende langbloeiende klimrozen.

3) Om de klimroos in de bak te kunnen plaatsen, ligt helemaal hoe diep ze kunnen staan. Plant rozen net zo diep als deze bij de kweker heeft gestaan. Dit kunt u zien door het donkere gekleurde hoofdstam aan de onderkant. Koopt u rozen met kale wortels, dus zonder grond (kluit), dan dient u deze zo diep te planten, dat de entplaats net onder de aarde ligt. Meteen na het planten wordt het bovengrondse deel van de plant een klein gedeelte ingekort.

Succes plantadvies
http://tinyurl.com/yxj6d9ld

Onderwerp gesloten