Magnolia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/10/2002 - 12:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Magnolia

Hi, kun je een magnoliainfo-icon in deze tijd van het jaar uit de grond halen, verpotten en in de schuur zetten? We gaan wellicht over een paar maanden verhuizen en dan gaat ie mee. Wat ik ik dan het beste doen?

Vast bedankt

Lilly

vr, 11/10/2002 - 22:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat voor veel bomen en struiken geldt, geldt waarschijnlijk ook voor een magnoliainfo-icon. Als je hem nu rondom afsteekt met de spade, dan maakt hij voldoende zij/haarworteltjes zodat hij zich goed kan herstellen als je hem over een paar maanden gaat uitgraven (grote kluit) en verplanten. Hou wel in de gaten dat je de wortels op ruime afstand van de stam doorsteekt, hou qua cirkelgrootte ongeveer de kruindiameter aan.

za, 12/10/2002 - 20:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou dan toch even nog wachten tot de magnoliainfo-icon alle bladeren heeft verloren, dat de sapstroom echt stil ligt. Kijk uit dat je niet teveel wortels beschadigt, zijn heel teer. En als je hem opnieuw plant dit in goede vruchtbare en goeddoorlatende grond zet. Dus in een nieuwbouwwijk de grond goed diep doorspitten, desnoods met een grondboor extra diepe gaten boren, zodat er geen kans op stilstaand water kan zijn. Hij houdt er ook niet van als-ie geplant is dat de grond bij de wortels steeds wordt aangeharkt. Shirley.

zo, 13/10/2002 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hartelijk dank voor jullie reactie

Lilly

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag