meenemen van bloembollen bij verhuizing

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 14/09/2008 - 17:58
ambiorix

meenemen van bloembollen bij verhuizing

Ik heb in mijn huidige tuin een boel mooie bloembollen staan. Tulpen, parkiettulpen, narcissen, hyacinten, crocussen, etc. Allemaal in mooie en bijzondere varieteiten.

Nu krijg ik op 1 maart 2009 de sleutel van mijn nieuwe huis en half april 2009 moet ik de sleutel van mijn huidige woning overdragen.

Graag wil ik de bloembollen meenemen, maar ik weet niet hoe. Want tussen 1 maart en half april staan alle soorten vrolijk boven de grond, varierend van in knop tot (bijna) uitgebloeid. Ik vraag me af of ze in het voorjaar opgraven en planten in de nieuwe tuin goed zal gaan, ik ben bang dat ze dat niet overleven. Is het dan beter om ze nu op te graven, te laten drogen en dan koel en droog te bewaren tot begin maart en ze dan direct in de nieuwe tuin te planten? En zo ja, hoe kan ik ze dan het best bewaren? In een oude koelkast?

Ik hoop dat iemand een antwoord heeft!
Groet,
Peter

zo, 14/09/2008 - 18:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu rooien en oppotten lijkt me noodzakelijk. Alle andere manieren gaan ten koste van de bollen. Sommige bollen beginnen net te wortelen, dus je bent nog op tijd.

zo, 14/09/2008 - 19:01
ambiorix

Hmm... U zegt oppotten, dus betekent dat dat ik alle bollen in potten in de grond moet stoppen en die potten moet meeverhuizen? Is er geen manier om de bollen buiten de grond mee te verhuizen?

zo, 14/09/2008 - 19:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, tenzij je een afspraak maakt met de volgende bewoner om de bollen na de bloei te rooien.

zo, 14/09/2008 - 20:01
planten jonge

hoihoi
overleg idd ff met de bewonder.
juridisch gezien is die de nieuwe eigenaar van je bollen, en al je tuinplanten trouwens.
aangezien je onroerend goed altijd verkoopt met alles dat spijker en wortelvast zit.

di, 16/09/2008 - 17:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo Peter, dit zelfde euvel is mij ook overkomen, was al mijn bollen kwijt, de nieuwe bewoner gaf geen krimp, al was er een afspraak, dus ben gewaarschuwd.
Het beste wat ik kan bedenken en wat ik nu doe, alles meenemen als je verhuist, neem de bloeiende bollen maar mee, zet ze bij elkaar in de grond en zie eens wat er van komt, per slot van rekening kan er dan niets meer mis gaan, ik heb dit de volgende keer gedaan, alles overgehouden, wel dat jaar geen bloemen, maar wat wil je?
Succes met het verhuizen en neem alles mee!
groetjes Virginie

zo, 21/09/2008 - 22:10
maanzaadje

Tuurlijk moet je alles nu uithalen, het zou dom zijn om alles achter te laten, misschien heeft de nieuwe bewoner helemaal geen groene vingers.
Sleutel op de deur, wil toch niet zeggen dat je niet vroeger in de tuin kan van je nieuwe woning?
Je kan ook wachten tot maart, zelfs als je ze verplant en het wordt niks, dan heb je het jaar daarna toch wel weer bloemen, dood zullen ze niet zijn.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag