narcissen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/12/2010 - 13:08
hve

narcissen

Vorig jaar heb ik een aantal bakjes met uitgebloeide narcissen tete a tete mee naar huis genomen. Deze bakjes hebben in mijn hobbykasje gestaan deze zomer en ik heb ze vanaf september weer water gegeven.
Vanaf half november begonnen ze uit te lopen en heb ze op zolder in het licht gezet. Na een paar weken naar huiskamertemperatuur (20 gr.)Ze doen het prima, maar de bollen krijgen alleen blad.
Weet iemand wat ik had moeten doen om er bloemen in te krijgen?

Ik hoop dat iemand dit weet.

Groetjes,

H.van Eijk

vr, 31/12/2010 - 13:20
RdB

Om voldoende energie te hebben om te bloeien moeten ze (ik ken je bakje niet) denk ik veel meer ruimte en mest hebben, narcissen gedijen op nogal vruchtbare grond. Daarna hebben de bollen nog een koude periode nodig voor de bloemaanleg. Een periode van 12-14 weken met temperaturen lager dan 9°C.

Ruud

vr, 31/12/2010 - 14:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn narcispotten laat ik gewoon buiten staan in een hoekje. Idem de potten met blauwe druifjes van vorig jaar. Vanaf nu haal ik de potten 1 voor 1 naar binnen. Er is nu genoeg kou geweest.

za, 01/01/2011 - 14:56
patricia_1972

Misschien ligt het aan het verwijderen van de uitgebloeide bloemen. Ik heb
wel eens gelezen als je dat te vroeg doet (vorige keer) er de volgende
bloeiende keer (nu dus) geen narcissen aankomen.

Groetjes

za, 01/01/2011 - 15:41
RdB

Het vroeg of laat verwijderen van uitgebloeide bloemen heeft geen invloed op de knopzetting.

Ruud

di, 04/01/2011 - 10:14
guy_fruit

Wat je moet doen om ze te laten bloemen?
Die bollen hebben een koude (= vorst)periode nodig!
Dus gewoon buiten laten staan tijdens de maanden november, december en januari. Daarna binnen brengen.

Guy

di, 04/01/2011 - 12:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn vrouw krijgt in het vroege voorjaar voor haar verjaardag ook altijd wel een bakje met kleine narcissen en als ze uitgebloeid zijn dan neem ik ze mee naar m'n hobbykasje en laat het bakje een paar weken droog staan en haal de bolletjes dan uit de grond, die nauwelijks grond genoemd kan worden en leg ze met het loof eraan op een plank om te drogen. Van de meeste bolgewassen het loof pas verwijderen als het geheel verdroogd is. In oktober haal ik het loof eraf en wat losse schilvertjes en poot ze in november dicht bij elkaar in de volle grond. In het voorjaar hebben wij dan een prachtige bos kleine narcissen in de tuin. Wil je ze binnen hebben in een bakje doe er dan in november ook voedselrijke grond in en hou ze zo koel mogelijk en pas tegen dat ze gaan bloeien binnen halen waar het eigenlijk veel te warm voor ze is.
Frans.

Onderwerp gesloten