o,jee help mijn brugmansia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 28/01/2006 - 11:01
sjensbek3

o,jee help mijn brugmansia

beste kenners.
ik heb 3 grote brugmansia's vorig jaar zomer waren ze mooi en groot.We hebben er volop van genoten.vorige zomer heb ik ze binnen in de kelder gezet en in het voorjaar weer buiten.
maar dit jaar wilde ik ze niet snoeien,omdat ik ze nog groter wilde laten groeien aankomende zomer.
vandaar dat ze de schuur in zijn gegaan. maar nu komt het.
ze staan ECHT TE KOUD! de zij takken hebben witte en groene/zwarte vlekken volgens mij een soort schimmel van het vocht/kou? ook zijn de zijtakken helemaal slap,droog en je kunt ze helemaal inknijpen net of er alleen de tak is en er niets IN de tak zit.

kan ik mijn brugmansia nog reden?
dmv de dode/schimmel takken weg te halen, en de plant alsnog naar binnen te halen.Alleen ivm plaatsgebrek komt hij dat niet in een heel donkere ruimte en de temp zal rond de 18 graden zijn.

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
vast heel erg bedankt.

za, 28/01/2006 - 17:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
best zou je uw planten terugsnoeien tot waar de takken vast aanvoelen; eventueel behandelen met een schimmeldodend produkt, (bv dithane) en koel (minstens +5°) en droog bewaren. Naargelang de helderheid van de standplaats, weinig water geven, om te beletten dat de planten te veel zouden uitlopen, wat bij een min om meer donkere standplaats tot dunne, lange uitlopers zou leiden.
groeten,
Paul

vr, 17/03/2006 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

waarschijnlijk zijn ze gewoon BEVROREN....
terugsnoeien tot de stengels weer hard zijn en lichtgroen als je een stukej bast afkrabt..
succes hoor!

gijsbert
www.primapotplant.nl

zo, 19/11/2006 - 15:36
jacco10

Ik hou mijn brugmansia's altijd over in de schuur waar het ook kan vriezen als het echt erg koud word. Ik pak de plant helemaal in in noppenfolie. Ook bij mij worden de bovenkanten zwart en beschimmeld. Aan het begin van het voorjaar knip ik de stengels af tot waar de schimmel begint en zet de plant overdag buiten als het niet vriest. Op deze manier overwinter ik al ongeveer een jaar of vijf.

Succes met voor mij de mooiste planten.

Onderwerp gesloten