Ophogen schutting

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/07/2005 - 23:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ophogen schutting

Een korte samenvatting: onze buren plaatsten na intrek in ons nieuwbouwhuis zonder overleg een (doorkijk) schutting, deels hoog, deels laag. Na een aantal jaren buren te zijn blijkt dat de buren zich op helaas negatieve manier bemoeien met ons tuin-leven. Ze zijn ook bang dat onze kinderen "hun schutting" beschadigen. Om van het gezeur af te zijn en ook om ruzie te voorkomen willen we nu maar een dichte schutting tegen de al bestaande schutting plaatsen. Alleen natuurlijk het liefst over de gehele lengte HOOG. Nu kan dat naar onze fatsoensnormen niet. Maar we zoeken naar een subtiele oplossing. Bijvoorbeeld een raster boven het open gedeelte dat we laten begroeien met een klimplant. Ik hoop op nog andere ideeën van mensen, wie weet komt iemand dit verhaal bekend voor. Wie weet een oplossing zodat wij volgend jaar (liefst zo snel mogelijk) ongestoord en ontspannen kunnen buiten zitten ? - help -

di, 12/07/2005 - 23:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als die schutting precies op de erfscheiding staat, is hij juridisch voor de helft uw eigendom.Ook als de buren hem hebben geplaatst en betaald.U mag er dan aan uw kant rustig iets tegenaan laten groeien of timmeren.Staat hij op het erf van de buren, dan is die schutting van hen en mag u er niets tegenaan timmeren.Maar u mag wel op uw erf een tweede ondoorzichtige schutting plaatsen en daar klimplanten doorheen laten groeien.Of klimopschermen.Of betongaas en daar klimop tegen laten groeien., dan kunt u tegen ze zeggen dat u niet graag tegen de schutting aankijkt en liever een groene wand ziet.Of smal gesnoeide coniferen.Of een pergola bv. van metalen buizen Of een pergola van dunne metalen buizen door een smid laten maken.Ga eens even bij een groot tuincentrum kijken, daar hebben ze vaak wel voorbeelden

wo, 13/07/2005 - 00:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw reactie. De schutting staat op de grond van de buren, dus daar kunnen we niets mee (ik zou ook niet durfen). Waar het mij ook om gaat, is dat we geen discussie willen oproepen maar juist het contact met deze buren willen minimaliseren. En waar doe je dan goed aan?

vr, 15/07/2005 - 13:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zou het argument gebruiken dat u liever tegen groene wanden kijkt dan naar kale schutting. geen aanval naar de buren en ze kunnen er weinig tegenin brengen aangezien het uw mening is. als u het zoals hierboven wordt voorgesteld zelf tegen een rasterwerk plaatst (dus 10 cm van de schutting af) , dan is er helemaal niets meer aan de hand. veel succes.

zo, 14/05/2006 - 21:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is toch een belachelijke regel dat je een dure schutting plaatst de buurman ongevraagd zomaar van alles er tegenaan kan timmeren .wij zitten met net zo n probleem en willen het kadaster nog weer laten komen want de schutting staat niet helemaal recht maar meer op onze erf .de buurman neemt nu steeds het recht om van alles ertegenaan te timmeren en dat staat me niet aan.hij doet het ook ongevraagd.

ma, 15/05/2006 - 00:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik had vanavond ook al gereageerd maar had nog een vraag .
hoever moet een schutting van de erfscheiding staan dat de buren er niet meer aan mogen komen?en als deze dat wel doet heb ik dan het recht om het er weer af te halen?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag