plantadvies Frankrijk

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 20/10/2008 - 14:59
liesbeth53

plantadvies Frankrijk

Beste mensen,
In het voorjaar willen wij weer naar ons pasverworven huisje in frankrijk gaan .
Graag had ik wat advies welke planten ik daar neer kan zetten . Er staan al wat perzikbomen ,appels , een magnoliainfo-icon, een olijf en echte laurier , lavendel, tulpenbomen .
Wie heeft er leuke ideeen?

Liesbeth

ma, 20/10/2008 - 15:34
mar.ko

1 advies kan ik je alvast geven. Als je niet de hele zomer aanwezig bent om water te geven, dan kun je beter niet in het voorjaar planten.
Grote kans dat de planten te maken krijgen met een warme droge periode en hebben dan nog niet genoeg wortels om te overleven. Als je in het najaar plant heb je veel meer kans dat het aan slaat.

Wat beplanting betreft is er natuurlijk van alles mogelijk. Kijk vooral in de directe omgeving wat er goed groeit. En neem geen heesters of planten die regelmatig onderhoud vergen.
Enkele suggesties:
Walnoot
Hazelnoot
Druif
Pampasgras
Hortensia
Clematisinfo-icon
Kamperfoelie

Succes,
Marja

ma, 20/10/2008 - 16:00
phil2

Dag, hangt ook een beetje af waar in Frankrijk ,de middelandse zee en bretangne of pas de calais hebben niet hetzelfde klimaat;kijk eens in de streek wat je veel ziet in andere tuinen,wat veel voorkomt groeit er gemakkelijk en inderdaad rekening houden dat je de planten misschien niet altijd kunt verzorgen .
Groetjes Philip.

za, 01/11/2008 - 12:25
joycemulder

Beste Liesbeth,wij hebben een zelfde probleem.Wij hebbeb sinds 2 jaar een huis in de Auvergne waar het veel regent maar ook snoeiheet kan zijn.Elke keer nemen wij planten en soms boompjes mee,elke keer weer een verrassing wat het wel en niet doet.Buxusinfo-icon wordt steeds geler,hibiscusinfo-icon doet het goed.siergrassen,lavendel,rozemarijn,monardainfo-icon,echicinea,lavaterainfo-icon,grondkruipers als prunellainfo-icon en geraniums doen het ook goed en veel grijsbladige om een of andere reden.Als je ook tips hebt ik hou me aanbevolen,Joyce

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag