planten als afscheiding

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 04/07/2006 - 17:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

planten als afscheiding

Hallo.... ,

Ik heb een vraag....ik wil graag een afscheiding maken van ik denk planten....de planten moeten ongeveer tussen de 1.50 en 1.70 meter hoog worden ..de bladeren iig de gehele zomer groen en vrij dicht zijn....De bodem is een zanderige bodem....
Zelf had ik een idee (oke is geen plant ) wat treurwilgjes naast elkaar...wat ook een goede optie is...maar misschien heeft iemand een ander idee....Overigens het hoeven niet alleen planten te zijn mag ook een ander ideetje zijn...zolang het maar niet van beton is en geen coniferenhaagje....en het moet ook niet zo breed worden...

Met vriendelijke groet,
Monique

di, 04/07/2006 - 17:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Treurwilgjes op een zanderige bodem lijkt me niet de juiste keus. Die willen een vochthoudende grond. Misschien is enkele hooggroeiende siergrassen wat voor u.

di, 04/07/2006 - 18:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

woweej..tsja wellicht dat die ene treurwilg het daarom zo goed doet...het water zit hier niet dieper dan zo'n 60 - 80 cm..... ;);)...en ik geloof dat ik wel meerdere planten heb staan die het normaliter op een zanderige bodem niet zo goed doen.....en bij mij in de tuin weer wel...compost geven doe ik eigenlijk nooit...en geef alleen bij aanplant wat tuinaarde... ik moet zeggen...veel planten bloeien uitstekend...en gelukkig geloof ik ook niet alles wat in de boekjes staat geschreven...zelf uitproberen is zeker de moeite waard....

met vriendelijke groet,
Monique

di, 04/07/2006 - 18:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

oja nog bedankt voor de volgende tip siergrassen...

monique

di, 04/07/2006 - 23:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

u kunt ook, het word veel gebruikt een beukehaag nemen, die worden helemaal dicht zodat je er niks meer doorheen kan zien.

do, 06/07/2006 - 12:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, maar dat duurt wel even voordat die mooi sluitend dicht is vind ik!

Ik zou voor een taxushaag gaan of wat dacht je van liguster of laurierkers?

vr, 07/07/2006 - 02:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi monique,

Ik heb geen digitale camera dus ik kan hier geen foto plaatsen. Ik heb een leihaagbeuken-haag. Die bestaat uit boompjes die al 5 jr waren toen ik ze in maart heb geplant. Deze boompjes zijn al 1.80 hoog. Ze hebben een raamwerk van bamboe. Het gaat mss niet zo snel. Je hebt er even geduld voor nodig. Dit jaar zit ik ook nog niet vrij. Maar als het eenmaal dicht zit heb je zo'n mooie haag! Volgens jaar of het jaar erop zal het ws dicht zijn. Daar kan weinig tegen op.

Ik heb aan de andere kant een liguster. Deze was zwaar verwaarloosd. Die heb ik flink teruggesnoeid. Hij is zo ongeveer gehalveerd. Mensen verklaarden me voor gek. Maar op dit moment is hij al weer heel hard zijn best aan het doen vol te worden. Ook deze haag vind ik erg mooi. (vooral het resultaat straks) Ik verbaas me erover hoe snel hij groeit.
Dat is trouwens ook iets om over na te denken. Wil ik er veel aan doen als ik mijn erfafscheiding eenmaal heb.

Ik loop elke dag met de snoeischaar erlangs en top de nieuwe takjes. Hierdoor krijg je veel nieuwe bladknopjes. Ook de bloemen krijgen van mij geen kans. Schijnt bladvorming tegen te houden omdat de energie dan naar de bloem gaat.

Bij mijn buurvrouw wordt hij nog steeds verwaarloosd. Ik heb gelezen dat dat ervoor zorgt dat mijn kant het alleen maar beter doet. Mooi!

Ik zou adviseren ga heel goed op zoek naar wat je wilt. Er is zoveel. En ga ervoor wat een ander ook zegt.

Laat je horen wat het wordt? Mss heb jij wewl een fototoestel ;)

Groetjes

AnneMerle

zo, 09/07/2006 - 12:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de adviezen en tips...en zal deze bewaren ... uiteindelijk heb ik gekozen voor Artemisiainfo-icon absintium.....wordt iets lager dan 1.50....alhoewel op een goeie uitstekende plek wordt die ook wel hoger (had ik al gezien).....en zit vol met mooi zilvergroen gekleurd blad......

Monique

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag