planten en kruidenthee

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 28/12/2004 - 14:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

planten en kruidenthee

Wij hebben een aantal planten op kantoor en als ik nog een restje koude kruidenthee over heb dan gooi ik dat wel eens in de plantenbak. Naar mijn mening kan dat geen kwaad, maar ik kreeg laatst het verwijt dat de planten hiervan dood zouden gaan!
Wie kan mij helpen!

di, 28/12/2004 - 19:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

als die thee goed is voor jou waarom zouden de planten er dan aan dood gaan?het idee alleen al.Er zijn toch ook aftreksel van planten die verdund gegeven worden als meststof, dit is toch ook eigenlijk een thee?Sommige moet je eerst laten koken, dus doe rustig verder zou ik zeggen.

di, 28/12/2004 - 21:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit moest ik even op zoeken op internet. Kon ook niet echt vinden of het schadelijk was voor de planten op jou kantoor. Wel vond ik een site, dat het Baardalg, penseelalg en blauwe alg in een aquarium doet weg nemen. De vissen zouden daar geen last van hebben. Maar ik vond dat de meningen daar over waren verdeeld. Misschien wil je dit nog nalezen.

Mihttp://www.aqua-archief.nl/artikel109.ht

wo, 29/12/2004 - 09:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik geef mijn planten al jaren de restjes thee. Vooral voor planten voor welke eigenlijk regenwater wordt aanbevolen is het beter dan leidingwater, want een deel van de ongewenste kalk- en andere zouten is al neergeslagen tijdens het kookproces. Het maximale effect hiervan wordt bereikt als het water wat langer wordt doorgekookt, zo'n vijf minuten. Laat de zouten even bezinken zodat ze niet alsnog meegegoten worden. Natuurlijk blijft regenwater altijd het beste maar ik ga ervan uit dat dit bij jou op kantoor niet voorhanden is.

Onderwerp gesloten