slakken

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 08/08/2003 - 00:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

slakken

de hostainfo-icon's in mijn tuin doen het goed, maar midden zomer worden ze telkens weer uitgevreten door slakken. Ik heb verschillende merken slakkenkorrels gestrooid (nog steeds) en ook andere middeltjes als een slakkenval met bier of het strooien van schelpenstukjes : niets helpt. Weet iemand raad ?

vr, 08/08/2003 - 02:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste,

Het beste is de slakken te vangen in de vroege nacht.Tussen 23u.en 01u is het beste uur.Wanneer er reeds veel slakken zitten zal je dit een tijdje moeten volhouden.Na een enkele weken zullen ze verdwenen zijn.Wanneer opnieuw slakkenvraat te zien is,opnieuw de handeling herhalen.Na een tijd beperkt de slakkenjacht zich tot routinecontrole.
WWW.HOSTACOLLECTIE.BE

di, 23/09/2003 - 14:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
wij hebben de slakken goed kunnen tegenhouden door een zonevreemd materiaal te plaatsen rond de planten(aluminiumlat of koperlat)en dit samen met blauwe slakkenkorrels.De moeite waard probeer maar.
Veel geluk

di, 21/10/2003 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

een goed idee heb ik van de zomer in Engeland opgedaan: daar is in de tuincentra een vloeistof verkrijgbaar die gericht is tegen deze veelvraten. Via gietwater op en rond de planten. Zeer effectief. Tip opgedaan in een Delphiniuminfo-icon kwekerij (een lekker hapje voor slakken): voordat je aan het kerstdiner gaat eerst even de slakken dit drankje toedienen. Volgens deze mensen zijn de kleine slakjes zeer actief in die periode en je smoort ze dan in de kiem.

za, 10/07/2004 - 05:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een effectief en goedkoop middel is gewoon wat teentjes knoflook rond de hostainfo-icon's te zetten.Slakken ( en ander ongedierte)houden niet van deze geur en zullen wegblijven.

vr, 22/07/2005 - 16:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

dit is wel een late reaktie maar ik ben pas lid van dit forum. Ik weet niet of u al iets gevonden hebt op de slakken. Maar ik volg altijd het volgende toe, rondom de planten die de slakken lekker vinden gooi ik altijd scherp zand zoals metselzand, schelpenzand of gemalen schelpen.Doordat het zand scherp is komen er geen slaken overheen, in het begin kijkt het niet zo mooi maar de hostainfo-icon's groeien er over heen en je ziet er niets meer van. wel opletten als het veel geregend heeft, want dan kan het zand weg regenen. Wat me ook is opgevallen er groeit geen onkruid op het metselzand, dat gebruik zelf dus altijd omdat het goedkoper is en een emmer zand is bij een aannemer zo gehaald. succes
groetjes Wiljo

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag