Stamroos - aanraders?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/04/2005 - 14:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Stamroos - aanraders?

Ik ben van plan om midden in mijn grasperk een stamroos te zetten. Ik denk dat ik kies voor een witte of eventueel rose, maar mijn voorkeur gaat naar wit. Heeft iemand een roos die hij/zij erg kan aanbevelen?

wo, 13/04/2005 - 16:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Lorie, ik heb zelf een stamroos die "Schneewittchen" heet, en waar ik erg blij mee ben. Bloeit heel de zomer met mooie witte rozen met goudgele stampers. Is erg gezond en sterk. Zoals iedere roos heeft zij goed bemeste humusrijke grond nodig. Je zou het plantgat wat dieper kunnen uitgraven en vullen met speciale rozenaarde. Goed mesten in het vroege voorjaar met gedroogde koemest. Vanaf april tot juli nog 2 of 3 keer speciale rozenmest erbij, volg de aanwijzigngen op de verpakking. Dit soort mest mag nooit rechtstreeks op de kale wortels, maar moet lichtjes door de grond worden gewerkt en begoten. Ook moet je er op letten dat de roos minimaal 4 uur zon heeft per dag. Meer hoeft niet, te veel zon is ook niet goed. Een roos moet ook een luchtige standplaats hebben waar de wind door haar blaadjes kan spelen, dat voorkomt meeldauw op het blad. Ze mag echter niet op een uitgesproken tochthoek staan, dan heeft ze het te moeilijk. De roos is zoals je ziet de Koningin der bloemen. Ze heeft wel wat extra zorg nodig, maar de beloning is er dan ook naar. Veel plezier ermee!
Ria

vr, 15/04/2005 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sneeuwwitje, ken ik. Ik heb die in mijn voortuin als gewone roos staan. Is wsl ook wel mooi als stamroos! Dank voor de tip.

Onderwerp gesloten