stomme vraag !!!,maar probeer het toch.....

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/01/2010 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

stomme vraag !!!,maar probeer het toch.....

0mdat ik nagenoeg geen ruimte binnenshuis heb, en ook niet in het bezit ben van een schuur of iets dergelijks, staan mijn 2 brugmansia 's buiten.!
Nou ja, de vraag is eigenlijk, heb ik nog kans dat ze het overleven nu na de vorst?. Kan ik het eventueel nog inpakken met noppenfolie of iets dergelijks. Of is het gewoon : eigen schuld, dikke bult. Want ik weet heel goed dat het kuipplanten zijn, Maar ik vind het zulke mooie planten, dat ik het er eigenlijk een beetje op gegokt heb dat het niet zo zou vriezen:(
Of kunnen ze nog wel naar binnen( al weet ik niet waar...) en zijn ze dan nog een beetje te redden. Want het boven deel van de stam is al helemaal zacht. Kun je dat dan nog weghalen, of maak ik het dan alleen maar nog erger.?

zo, 03/01/2010 - 13:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Weinig kans dat ze afgelopen nacht overleefden. Maar niet geprobeerd is altijd mis.
Binnenhalen en koel houden; eventueel de zachte delen wegsnijden. Als de wortel nog leeft, dan loopt ie wel weer uit.

zo, 03/01/2010 - 16:01
D_SDennis

Ik zou zeggen een minuut stilte.......1 graad onder nul betekent het einde voor deze planten, helaas....

zo, 03/01/2010 - 16:14
RdB

Het probleem van te weinig ruimte binnen is mij maar al te bekend. Daarom laat ik elk jaar wel het een of ander buiten staan. Twee jaar geleden was dat o.a. Brugmansia die de hele winter buiten gestaan heeft en in het voorjaar vanuit de wortel weer uit liep. Afgelopen winter was uiteindelijk te koud voor hem.

Met andere woorden, als hij goed beschut gestaan heeft hoeft hij nog niet dood te zijn, maar veel hoop hoef je niet te hebben, veel hangt af van waar je woont en waar de plant stond (een binnenplaats in Zeeland geeft hoop, hier in Salland buiten de stad is alles allang morsdood)

Ruud

zo, 03/01/2010 - 17:41
hansi

Ben bang dat een minuut stilte voor deze planten te weinig is.Met deze temperaturen is het voor een Brugmansia einde oefening.

m.v.g.
Hans

Onderwerp gesloten