tuin op het noorden

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 23/07/2004 - 17:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

tuin op het noorden

Hallo!

Mijn vraag gaat over het volgende.
Wij willen een huis gaan kopen maar de tuin van dit huis ligt op het noorden. De tuin is 20 meter diep en 10 meter breed. Het is een een hoekhuis met 2 verdiepingen en een zolder.
wij willen graag zon in onze tuin en de makelaar verteld ons dat er de hele dag zon is. Nu heb ik hier zo mijn twijfels over. Kan iemand mij verder helpen? Heeft deze tuin zon of niet?

groeten van Manon

vr, 23/07/2004 - 17:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een tuin op het noorden geeft altijd beperkingen. Lastig te beplanten veel planten doen het slecht en na een uur of drie nauwelijks meer zon in de tuin. Zeker met een huis van drie verdiepingen. In de winter heel weinig zon in huis en dat is vooral met een tuingerichte woonkamer erg ongezellig, somber en koud. Juist dan is een lekker zonnetje in huis zo heerlijk. Als je een zonnige tuin echt belangrijk vind niet doen. Een tuin op het zuiden of zuid-westen is de ideale plek. Vanaf 's morgens tot eind van de dag zon. Een moeilijke beslissing maar die makelaar wil alleen maar verkopen dus verwacht daar geen objectief advies van. Hij weet dat een tuin op het noorden gewoon moeilijker verkoopt dus zal hij het gebrek aan zon afzwakken. Sukses ermee.

vr, 23/07/2004 - 17:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik wil nog even iets aanvullen: kijk eens in een straat waar 's middags de zon pal aan de voorkant staat dan zie je zo dat de achtertuin grotendeels in de schaduw ligt. Achterin de tuin is dan nog wat zon als het huis niet te hoog is. 's Winters komt i.v.m. het late opkomen en de lage stand van de zon helemaal geen zon. Nu met deze hoge temperaturen lijkt het lekker zo,n schaduwtuin maar hoe vaak per jaar is dat zo. En een mooie boom in een zonnige tuin staat prachtig, geeft lekker schaduw en als je goed kiest nog bloesem, vruchten of siervruchten, mooie herfstkleuren en 's winters een plekje voor pindasnoeren enz. voor de vogels. Daar heb je dan weer veel kijkplezier van. Kortom ga voor een ander huis tenzij het huis zoveel kompensatiepunten heeft dat je die tuin op de koop toeneemt.

vr, 23/07/2004 - 18:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zou ik ook gedaan hebben zoals de vorige. Ik heb ook een huis gekozen waar de hele dag zon is. veel bomen in de buurt maar weinig in de tuin. Nu moet ik wel zeggen dat ik het geluk heb dat mijn huis midden op het perceel staan en de hele dag zon heb.

vr, 23/07/2004 - 18:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

dank jullie wel voor de antwoorden

Morgen gaan we nog een keer kijken en we rijden er nu heen ...de zon schijnt en we gaan kijken of hij ook in de tuin komt. De makelaar geeft aan de de tuin op het noord oosten ligt dus dat er wel zon is.

za, 24/07/2004 - 15:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

De makelaar heeft gelijk. In een tuin van deze afmetingen heb je echt de hele dag zon, behalve direct achter het huis. Ik heb zelf een tuin op het Noorden en zou niet anders willen. Mijn tuin is 18 meter diep, dus ik weet waar ik over praat. 's Zomers heerlijke schaduwplekken. 's Winters heb je geen zon in je tuin, maar dan kun je genieten van de zon voor in je woonkamer. Je zit dan toch niet buiten. In het voorjaar kun je helemaal achter in je tuin volop van de zon genieten. Laat de verkoop van je huis dus niet hierop afketsen! Veel succes. Laat nog even weten hoe het afloopt.......

wo, 28/07/2004 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik wilde hier nog even aan toevoegen dat wij nu in dezelfde positie zitten. ook een huis gekocht (dat inmiddels wel) met een tuin op het noorden. wij zijn gaan kijken om een uur of 1 's middags en de zon staat in deze tijd van het jaar hoog genoeg om zon in de tuin te hebben. vlak achter het huis is er inderdaad niets, maar bij ons (tuin is ongeveer 12 meter) is er voor meer dan de helft zon in de tuin. het zal ongetwijfeld voor sommige planten niet genoeg zijn, maar ik vindt het voldoende. wat ik nog wel wil weten is welke planten ik allemaal kan overplanten, maar dat komt nog wel in september.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag