tuinafscheiding

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/08/2008 - 17:52
collenet

tuinafscheiding

We hebben een tuinafscheiding van 3 meter hoge coniferen. Ze worden lelijk, maar wat erger is de buren hebben een groot zwembad en een grote trampoline in de tuin. De buurtkinderen hebben nu een pracht speeltuin bij de buren. De coniferen houden de overlast aan geluid niet tegen. Toch willen de buren geen andere tuinafscheiding. De coniferen stonden er al vóór wij er kwamen wonen. Ook nemen de coniferen een groot gedeelte van de tuin in beslag . We kunnen geen schutting/muur er voor zetten.
Wie heeft er een oplossing, behalve verhuizen?

do, 07/08/2008 - 00:51
phil2

Dag,
Ik weet niet waar je woond ,maar in Belgie is de wet dat hagen op min 0,5m afstand van scheidingslijn staan,als je 30jaar niets onderneemt mogen ze blijven staan ;als ze op de scheidingslijn(en van beide buren,dus gemeenschappelijk)staan mag iedere buur zonder toelating van andere buur de haag verwijderen of vervangen door iets anders,zelfs als die is geplaatst door een vroegere eigenaar;als je dus wens dat je haag van jou alleen is, plaatst die dan op 0,5M.zou best nog eens inlichtingen bij gemeente gaan vragen en dan tegen buur gaan praten,kans bestaat dat de buur niet meedoet in de nieuwe omheining, maar dan is die van jou alleen,zet ze dan op jou grond alleen (altijd fakturen vragen als bewijs aankoop materialen)
Wat geluid van spelende kinderen betreft(voor 22uur)daar zul je moeten mee
leven,het betreft maar een tijdelijk probleem ; probeer wel om alles uit te praten om buren ruzie te vermijden.
groetjs Philip.

do, 07/08/2008 - 18:09
collenet

Wij wonen op Goeree-Overflakkee, een eiland in Nederland. Dankjewel voor je reactie. Het is een goed idee eens bij de gemeente te informeren. Dat ga ik zeker doen.
Ik dacht altijd dat een gezamenlijke tuinafscheiding weghalen ook ieders toestemming moest hebben.
Ik had al gedacht de takken van de coniferen in mijn tuin weg te snoeien. Een schutting daartegen werd op het forum afgeraden, omdat de bomen dan doodgaan. Ze gaan zeker ook dood als ik er een schutting/muur voor zet?

do, 07/08/2008 - 19:18
phil2

Dag,
ik weet natuurlijk niet of de wet in Nederland dezelfde is,inderdaad eerst bij de gemeente naar uw rechten en ook uw plichten vragen en dan een oplossing zoeken in overleg met de buurman.
Groetjes Philip.

vr, 08/08/2008 - 12:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

een schutting zal zeker het geluid van vrolijk spelende kinderen niet tegenhouden, hoe vervelend dit ook is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag