tuinontwerp

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/08/2010 - 23:51
tuinmaatje

tuinontwerp

Goedendag,

Voor mij gevoel is de tuin groot voor mij. Er staan enkele bomen in waar ik
eigenlijk niet zo blij mee bent omdat de wortels onder tegels groeien
waardoor tegels erg hobbelig zijn. Daarnaast vind ik tuin erg saai en ik
probeer iets te bedenken want niet veel onderhoud is maar wel gemakkelijk
onderhouden is. Ik dacht er aan om vijver te plaatsen maar de ene zegt dat
het veel onderhoud is en ander zegt van niet. Wat is waar?
Ik weet weinig van tuinen af en ben helaas niet zo handig met tuin
onderhouden komt door m'n beperking spierkracht vermindering maar toch vind
ik het fijn om heerlijk buiten te zitten in mijn tuin.
Hopelijk kan iemand mij adviseren voor mijn tuin die simpel maar toch leuk
is en niet al te hoog prijskaartje aan zit.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groeten,

Tuinmaatje

wo, 04/08/2010 - 14:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Tuinmaatje

Zeer binnenkort begin ik een bedrijfje in tuinadvies voor doe het zelvers
Als je zelf wat wilt en kunt doen en je wilt advies en je woont in de randstad neem dan even kontakt op via mijn mail. hveathotmail [dot] com
Daarna bel ik je geheel vrijblijvend op.
P.S Ik ben geen uitvoerend hovenier, maar beschik wel over alle diploma's
voor tuinontwerpen.
Als ik je mailadres heb, kan ik je foto's sturen van onze eigen tuin. ( is vorige week in plaatselijke krant geplaatst, maar te groot om via deze site te sturen.)

Met vriendelijke groet,

HVE

wo, 04/08/2010 - 14:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Commerciele advertentie's kun je gratis kwijt op het Prikbord.

vr, 06/08/2010 - 15:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tuinmaatje, voor je gevoel is je tuin te groot en er staan enkele bomen in die met hun wortels de tegels hobbelig maken. En je vindt de tuin saai, maar wat ik ook lees dat is dat je spierkrachtvermindering hebt en voor een tuinliefhebber is dat heel erg want die wil het liefst alles zelf doen. Ik kan ook niet meer zoals ik wil, maar dat komt door ouderdom. Dingen in de tuin laten doen kost geld en het aanleggen van een vijver is best een karwei.
Overigens is die grote tuin toch wel heerlijk en de bomen om met dat warme weer lekker onder te gaan zitten zijn dan ook een rijkdom.
Een vijver waar niet zoveel werk aan is, is een natuurlijk aangelegde plas op vijverfolie met oeverbeplanting zonder vissen, want die zijn het die de meeste problemen geven. Leven komt er toch wel van kikkertjes, salamanders en nog veel meer, zomaar uit zichzelf.
Maar als een vijver niet kan, misschien kan je dan in het voorjaar een paar vierkante meters grond vrijmaken en daar gemengde zomerbloemen in zaaien. Die zijn prachtig, vragen geen onderhoud en er komen allelei insecten op af.
Ik hou zelf van een beetje rommelige tuin, want daarin is bijna altijd wat te zien.
Een echt advies kan ik niet geven, ik ken de tuin niet en je omstandigheden niet maar ik wilde wel op je vraag reageren.

Frans.

za, 07/08/2010 - 02:43
Stefan70

Beste tuinmaatje ,

Ik denk dat je inderdaad het beste kiest voor een natuurlijke tuin.Af en toe maai je hem met de bosmaaier eens goed kort om tegen te gaan dat het een struweel wordt . Voor de rest kan je er naar keuze wat paadjes en open vlakken maaien met de grasmachine .Structuur er in aanbrengen doe je met hagen en hekken ,muurtjes enz...Om wat kleur te brengen kies je voor stevige bloemen bvb.rudbeckiainfo-icon,lupine ,vingerhoedskruid,venkel....En struiken,bvb vlinderstruik ,boerenjasmijn,sering...Als je een vijvereffect wil zonder vijver kan je een stuk grond sterk verlagen en daar lisdodde planten. Maar het is natuurlijk heel moeilijk om je te helpen met de weinige gegevens die ik heb .Is het vochtige of droge grond? Kleigrond? Zandgrond? Schaduw of geen schaduw? Hoe groot is het stuk grond en wat voor bomen staan er ? Hoe ziet het huis en de omgeving eruit ? Dit zijn eigenlijk allerlei factoren waar toch rekening mee gehouden moet worden.

Groetjes

Stefan

Onderwerp gesloten