Vlier en Vibernum drogen helemaal uit

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/05/2011 - 09:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vlier en Vibernum drogen helemaal uit

Hallo allemaal,

Ik had de hele winter twee Vibernums in een pot staan bij de voordeur n/o. Eentje heeft het goed doorstaan maar de andere is helemaal uitgedroogd, waarschijnlijk op de tocht gestaan. Eerst op een zonnigere plek gezet maar dat hielp niet.

Ik heb de plant dan maar verpot, goed teruggesnoeid en hem op een half/schaduw plek in pot op het westen gezet. Heb ik het daarmee al goed gedaan?

De Vlier is ook bijna helemaal uitgedroogd/verdord in een korte periode. Ze staat gewoon op het z/o in de volle kleigrond en ik heb de tuin regelmatig gesproeid deze periode. Andere struiken ernaast doen het verder prima. Wat kan ik voor deze struik nog doen?

Alvast bedankt en groetjes
Jesse

zo, 01/05/2011 - 23:52
peterplant

Gaat het bij de Viburnuminfo-icon om Viburnum tinus? Dan kan het ook zijn dat die gewoon bevroren is. Ze kunnen in pot ongeveer 10 graden vorst verdragen. Als de wortels bevroren zijn , ziet de plant eruit alsof die verdroogd is.

Van die vlier snap ik het niet, die is volkomen winterhard. Gaat het echt om een Sambucusinfo-icon nigra of ben je in de war met een andere plant?

ma, 02/05/2011 - 09:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens de antwoorden op dit forum (ik kan helaas het bericht met foto niet meer vinden) is het een vlier. Toen ik de foto een paar weken geleden maakte was er helemaal niets aan de hand en nu?

Zal de vibernum het dan overleven? Ik upload een foto;

Vlier en Vibernum drogen helemaal uit
ma, 02/05/2011 - 09:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

En eentje van de vlier;

Vlier en Vibernum drogen helemaal uit
ma, 02/05/2011 - 10:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op de Link de foto die je zocht i.v.m. de Vlier.

https://tinyurl.com/y4p8mssu

Wanneer je bij Zoek Jesse intypt krijg je jouw eerdere bericht te lezen.
Succes.

di, 03/05/2011 - 00:50
peterplant

Deze vlier lijkt verdacht veel op een vlinderstruik.
Als het een vlinderstruik is is het verhaal logischer. Het kan zijn dat die van de winter een te grote klap heeft gehad van de vorst. Laat hem tot eind van de maand staan (snoei hem eventueel wat terug), als die eind mei nog niet groeit is het einde oefening.

di, 03/05/2011 - 09:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

https://tinyurl.com/y4p8mssu

In bovenstaand bericht kan je de foto zien (Vlier of Vlinderstruik) van toen de struik nog gezond was, en dat geen maand geleden? Ik heb de struik daarna alleen maar nog bemest en water gegeven. Wat daarna mis is gegaan?

groetjes Jesse

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag